Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν κλείνει το Υποθηκοφυλακείο Ξάνθης

Δεν κλείνει το Υποθηκοφυλακείο Ξάνθης

0
emporiki plateia

Μετονομάζεται και θα λειτουργεί από 1/1/2015 ως Κτηματολογικό Γραφείο

Ολοκληρώνεται το Κτηματολόγιο στην Ξάνθη τον Δεκέμβριο του 2014

Σε νέα εποχή μπαίνει το Υποθηκοφυλακείο Ξάνθης το οποίο μετονομάζεται σε Κτηματολογικό Γραφείο Ξάνθης και επιφορτίζεται μ’ όλες τις πρόσθετες αρμοδιότητες.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την τελική φάση του Κτηματολογίου, της κτηματογράφησης δηλαδή όλων των ακινήτων στο νομό που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2014. Κατά συνέπεια το Υποθηκοφυλακείο Ξάνθης δεν κλείνει – όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου αλλά μετεξελίσσεται και συνεχίζει την λειτουργία του ως Κτηματολογικό γραφείο.

Από Υποθηκοφυλακείο Ξάνθης – Κτηματολογικό Γραφείο Ξάνθης

Όπως μας πληροφορεί η Υποθηκοφύλακας Ξάνθης κα Κυριακή Τσομπανικολίδου δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου αλλά μετονομασίας του και συνέχιση της λειτουργίας του ως Κτηματολογικό Γραφείο όπως ήδη γίνεται στην Κομοτηνή όπου έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση. Αντικείμενο των εργασιών του Κτηματολογικού Γραφείου θα είναι όπως και του υποθηκοφυλακείου οι συμβολαιογραφικές πράξεις, οι δικαστικές αποφάσεις και η φύλαξη όλου του αρχειακού υλικού που αφορά στην κίνηση των ακινήτων του νομού καθώς και πρόσθετες εργασίες που προκύπτουν από το Κτηματολόγιο.

Θα λειτουργήσει από 1/1/2015

Το Κτηματολογικό Γραφείο Ξάνθης θα λειτουργήσει από 1/1/2015.Να σημειώσουμε ότι το ψηφιακό κτηματολόγιο του οποίου αρχίζει σταδιακά η εφαρμογή και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το 2020, αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα συμβόλαια και φέρνει μεγάλες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση αφού από τα 400 υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα θα οδεύσουμε σε μόλις 16 περιφερειακά κτηματολογικά γραφεία, μέσα από τα οποία θα δίνονται όλες οι απαντήσεις προς τους πολίτες αλλά και για τη διασφάλιση της περιουσίας του δημοσίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…