Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

0

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λέοντος – Θα λάβει 200.000 ευρώ από τον «Φιλόδημο»


12 προσλήψεις για την Καθαριότητα και 4 για Πυροπροστασία  – Στον αέρα το beach volley;


Με δύο εκτός ημερησίας και 21 ημερήσιας διάταξης θέματα, συνεδρίασε η δημοτική επιτροπή Ξάνθης, το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου. Όλα τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα εκτός από δύο για τα οποία η αντιπολίτευση ψήφισε Λευκό εκφράζοντας την ένστασή της επί της διαδικασίας.

Η Προγραμματική σύμβαση με το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά»

Μπορεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης να εγκρίθηκε το έργο με τίτλο: «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου ΕΚ ΑΘΗΝΑ στην Ξάνθη», ωστόσο στα εκτός ημερησίας εγκρίθηκε η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης με το Ερευνητικό Κέντρο για το έργο αυτό. Η τροποποίηση αφορά την απεμπλοκή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης από την επίβλεψη του έργου. Ήταν ένα θέμα για το οποίο επικρίθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες ότι καθυστερούν και δημιουργούν προβλήματα στην χρηματοδότηση του έργου. Το άλλο θέμα εκτός ημερησίας αφορούσε αίτημα για αναβολή δίκης λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λέοντος για την διαχείριση των αδέσποτων

‘Ένα άλλο σημαντικό θέμα που απασχόλησε το σώμα ήταν η έγκριση υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ ΤΟΥΣ», στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και αποδοχή χρηματοδότησης και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Ξάνθης. Το αίτημα αφορά για χρηματοδότηση  25.000 ευρώ, κυρίως για την προμήθεια τροφής, ενώ όπως έγινε γνωστό ο δήμος Τοπείρου θα λάβει 200.000 ευρώ αναλαμβάνοντας το μεγάλο μέρος της διαχείρισης των αδέσποτων, επειδή αφορούν τον ΧΥΤΑ που ανήκει στον δήμο Τοπείρου. Επίσης από τον δήμαρχο Ξάνθης γνωστοποιήθηκε ότι θα έρθουν στην Ξάνθη εθελοντές κτηνίατροι για να κάνουν στειρώσεις.

Σ’ ότι αφορά το θέμα για την έγκριση τεχνικών προδιαγραφών «Ανάθεση κτηνιατρικών υπηρεσιών και προμήθεια ζωοτροφών για τις ανάγκες τού καταφυγίου Δήμου Ξάνθης» η αντιπολίτευση ψήφισε λευκό εκφράζοντας την ένστασή της επί της διαδικασίας και υποδεικνύοντας ότι επειδή είχε γίνει ανάθεση και υπάρχουν ενστάσεις μεταξύ των αναδόχων θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός με διαπραγμάτευση σύμφωνα με τον νόμο 4412.

Προσλήψεις για την Καθαριότητα και την Πυροπροστασία

Δύο προκηρύξεις για προσλήψεις 12 ατόμων στην υπηρεσία καθαριότητας και 4 για την κάλυψη εποχικών αναγκών πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας, ενέκρινε η δημοτική επιτροπή. Οι προσλήψεις στην καθαριότητα θα είναι δίμηνες, ενώ στην πυροπροστασία  διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Στον αέρα το beach volley;

Με αφορμή το θέμα για την εξειδίκευση πίστωσης ποσού για τη συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης, ως συνδιοργανωτή, στο 3ο φεστιβάλ παιχνιδιών χωρίς σύνορα, με το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΔΠΘ, ο δήμαρχος Ξάνθης ενημέρωσε ότι ο δήμος θα φιλοξενήσει τον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ παιδιών και γι αυτό έχει δεσμευτεί ποσό 40.000 ευρώ. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μανώλης Φανουράκης ρώτησε αν υπάρχει βούληση να διοργανωθεί φέτος το beach volley στην πλατεία. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι υπάρχει η βούληση και ότι έχει δεσμευτεί το ποσό των 40.000 ευρώ. Ωστόσο ο κ. Φανουράκης δεν πείστηκε λέγοντας ότι γνωρίζει από την Ομοσπονδία ότι μέχρι  στιγμής δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία από τον δήμο μας που να δείχνει την πρόθεση να διοργανωθεί φέτος η αθλητική εκδήλωση στην πλατεία τη πόλης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…