Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

0

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη


Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: 5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2024

Θέμα 2ο: Απόδοση Β΄ Κατανομής για κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2024 στο ΝΠΔΔ Σχολική Επιτροπή Α/ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τοπείρου, στο ΝΠΔΔ Σχολική Επιτροπή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τοπείρου και στις Σχολικές Εφορίες

Θέμα 3ο: Έγκριση απολογισμού Έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. Σχολική Επιτροπή Α’/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τοπείρου

Θέμα 4ο: Έγκριση απολογισμού Έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. Σχολική Επιτροπή Β’/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τοπείρου

Θέμα 5ο: Έγκριση απολογισμών οικονομικού έτους 2023 των Σχολικών Εφοριών του Δήμου Τοπείρου

Θέμα 6ο: Καθορισμός τροφείων και συναφών ρυθμίσεων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Τοπείρου σχολ. έτους 2024-2025

Θέμα 7ο: Έγκριση κριτηρίων μοριοδότησης και καθορισμός διαδικασίας αιτήσεων επανεγγραφών και νέων εγγραφών παιδιών νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας του Δήμου Τοπείρου

Θέμα 8ο: Συγκρότηση επιτροπής επιλογής, εγγραφών, διαγραφών και μείωσης η απαλλαγής τροφείων νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και φροντίδας του Δήμου Τοπείρου για το σχολικό έτος 2024-2025»

Θέμα 9ο: Καθορισμός οργάνου διανομής και φύλαξης των υδάτων άρδευσης, του χρόνου έναρξης και λήψης της αρδευτικής περιόδου, του αριθμού των θέσεων υδρονομέων ή εποπτών υδρονομέων, και του τομέα για τον οποίο προορίζεται κάθε θέση σύμφωνα με το αρ. 4 παρ. 1 και 2 του Β.Δ. 28.3/15-4-1957

Θέμα 10ο: Έγκριση για την  παραχώρηση δημοτικής έκτασης με δημοπρασία στην Κοινότητα Ευλάλου στο αγρόκτημα Δεκάρχου με σκοπό την πολυετή δενδροκαλλιέργεια (ακτινίδια)

Θέμα 11ο: Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Τοπείρου

Θέμα 12ο: Διόρθωση ορίων και γεωμετρική μεταβολή γεωτεμαχίων στον οικισμό Ζηλωτή Ν. Ξάνθης

Θέμα 13ο: Έγκριση ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ αγροτεμαχίου 167 στην περιοχή αναδασμού Βανιάνου

Θέμα 14ο: Έγκριση ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ αγροτεμαχίου 27 στην περιοχή αναδασμού Κοσσού

Θέμα 15ο: Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου Τοπείρου με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ»

Θέμα 16ο: Ορισμός εκπροσώπου (τακτικού και αναπληρωτή) για τη συμμετοχή του Δήμου Τοπείρου στις Γενικές Συνελεύσεις της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ-Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ.(ΑΝ.ΡΟ. Α.Α.Ε.)

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη

Παράλληλα να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) υπό τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου έτους 2024.

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκαν ζητήματα που έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, ενώ παράλληλα έγιναν προτάσεις με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Ειδικότερα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, εκφράστηκε η αναγκαιότητα να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να τίθεται σε άμεση κινητοποίηση ο μηχανισμός, βάσει του σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ» που έχει καταρτιστεί από τον Δήμο Τοπείρου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…