Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στρ. Κοντός: «Η διοργάνωση έκανε τους Ξανθιώτες να απομακρυνθούν από το καρναβάλι και όχι ο θεσμός καθαυτός»

Στρ. Κοντός: «Η διοργάνωση έκανε τους Ξανθιώτες να απομακρυνθούν από το καρναβάλι και όχι ο θεσμός καθαυτός»

2

Ένταση και νεύρα προκάλεσε η ανακοίνωση του κ. Φανουράκη σχετικά με τις ΘΛΕ


Ορίστηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Ξάνθης για ΟΤΑ και Επιτροπή Καταλληλόλητας για την ανέγερση διδακτηρίου


Με ένταση ξεκίνησε η τακτική συνεδρίαση του Δήμου Ξάνθης η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 18:30. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του κ. Φανουράκη από την παράταξη «Δύναμη για το Αύριο» ο οποίος επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό του φετινού καρναβαλιού. Ο τρόπος αλλά και το μακροσκελές της ανακοίνωσης προκάλεσε τον εκνευρισμό του Προεδρείου καθώς ο κ. Δρεμσίζης τόνισε ότι το κείμενο του κ. Φανουράκη δεν συνιστά ανακοίνωση και ότι ο απολογισμός των ΘΛΕ μπορεί να τεθεί ως θέμα στη προσεχή συνεδρίαση λογοδοσίας.

Ο κ. Φανουράκης αναφερόμενος στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού τόνισε ότι «η φετινή διοργάνωση του καρναβαλιού δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Το καρναβάλι 2024 ήταν ξεκάθαρα δική σας έμπνευση και εκτέλεση. Κατά πολλές απόψεις, η φετινή ίσως ήταν η χειρότερη διοργάνωση λόγω της μικρής επισκεψιμότητας, αστοχιών στην παρέλαση, χασούρας των πολιτιστικών συλλόγων. […] Μόνο οι “Βάτραχοι” πούλησαν όλες τις στολές τους καθώς ενισχύθηκαν δεόντως. Υπάρχουν δυσαρεστημένοι επιχειρηματίες καθώς ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ενέπλεξε επιχειρήσεις δικού του ενδιαφέροντος στις εκδηλώσεις των ΘΛΕ». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι και ο δήμαρχος έχει «μεγάλη ευθύνη» ενώ στάθηκε στην φράση του κ. Κοντού ότι «οι Ξανθιώτες δεν αγαπούν πλέον τον θεσμό».

Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών πραγματοποίησε μία ακόμα ανακοίνωση, σχετικά με μια 60χρονη υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης η οποία μετακινείται «εκδικητικά» από το Δασικό Χωριό στην Ξάνθη όπου εργαζόταν, κάνοντας ευθέως επίθεση στον αντιδήμαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Στρ. Κοντός: «Ο τρόπος που ανοίγει η συζήτηση για τις ΘΛΕ είναι ατυχέστατος»

Ο δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός παίρνοντας τον λόγο απάντησε στην ανακοίνωση του κ. Φανουράκη λέγοντας ότι «χαίρομαι που ανοίγει η συζήτηση για τις ΘΛΕ αν και ο τρόπος που ανοίγει είναι ατυχέστατος γιατί μένει σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και σε πράγματα που κάπου διαβάστηκαν ή ακούστηκαν και για μένα δεν συνιστούν πραγματικά γεγονότα. Είμαστε η μοναδική διοίκηση που έβγαλε αξιολόγηση για τα πεπραγμένα της για μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Αγαπάμε τον θεσμό και θέλουμε να τον αναπτύξουμε παρόλο που εσείς δεν προνοήσατε να βάλετε ένα ευρώ στο προϋπολογισμό για να γίνουν οι συμβάσεις που έπρεπε να γίνουν ενώ ευαγγελίζεστε την αγάπη σας για τον θεσμό».

«Ο τρόπος που γινόταν η διοργάνωση έκανε τους Ξανθιώτες να μην αγαπούν τον θεσμό. Η διοργάνωση το έκανε, όχι ο θεσμός καθαυτός. Την είδαμε την διοργάνωση από μέσα και εμείς θα κάνουμε τον απολογισμό μας χωρίς να μας το ζητήσετε εσείς γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούμε άλλωστε», τόνισε καταληκτικά ο κ. Κοντός.

Ορίστηκαν οι εκπρόσωποι για ΟΤΑ και επιτροπή καταλληλόλητας για την ανέγερση διδακτηρίου

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών Κυριακός Παπαδόπουλος ορίστηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης στην Αναπτυξιακή Ροδόπης – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝ.ΡΟ.Α.Ε.) ενώ αναπληρωτής θα είναι ο Ιωάννης Ζερενίδης.

Όσον αφορά στην Επιτροπή καταλληλόλητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση διδακτηρίου καθώς και επιλογής οικοπέδου μετά κτηρίου καταλλήλου να χαρακτηρισθεί ως διδακτήριο, ο κ. Παπαδόπουλος θα αποτελέσει τον εκπρόσωπο με αναπληρώτρια την Ελένη Γιάνναρου αντιδήμαρχο Παιδείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…