Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια της Ξάνθης

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια της Ξάνθης

0
vomva dikastiria1

Τρία τηλεφωνήματα χθες το πρωί στο «Ε» και την Εισαγγελία για τοποθέτηση βόμβας από τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

 

Εκκενώθηκε το κτίριο και εξετάστηκε ενδελεχώς από τον ειδικά εκπαιδευμένο για εκρηκτικά αστυνομικό σκύλο

 
 
Στις 10.00 το πρωί δέχθηκε η εφημερίδα μας τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης με την ευθύνη να αναλαμβάνουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς. Λίγα λεπτά αργότερα και η Εισαγγελία Ξάνθης δέχθηκε δύο τηλεφωνήματα με το ίδιο περιεχόμενο. Άμεσα εκκενώθηκε το κτίριο, ενώ λίγη ώρα αργότερα απομακρύνθηκαν και τα οχήματα γύρω από τον αύλειο χώρο του κτιρίου. Οι πρώτες ενδείξεις έδειχναν ότι επρόκειτο για φάρσα, αλλά ακολουθήθηκε όλη η ενδεδειγμένη διαδικασία για κάθε ενδεχόμενο.
Στο σημείο έφτασε έτσι, για προληπτικούς λόγους και όχημα της Πυροσβεστικής, ενώ μέσα σε 45 λεπτά κατέφτασε και ο ειδικά εκπαιδευμένος για ανίχνευση εκρηκτικών σκύλος της αστυνομίας, ο οποίος «σκάναρε» τόσο την περιοχή περιμετρικά του κτιρίου, όσο και εντός του δικαστικού μεγάρου, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει εκρηκτικό μηχανισμό. Ο συναγερμός έληξε και δύο ώρες μετά περίπου οι υπάλληλοι επέστρεψαν στην εργασία τους και η εκδίκαση των υποθέσεων του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που συνεδρίαζε χθες, συνεχίστηκε κανονικά.
 
Τρεις φάρσες την ίδια ημέρα. Τυχαίο;
Να σημειωθεί ότι το τηλεφώνημα στο «Ε» έγινε από άτομο πιθανότατα νεαρής ηλικίας με καθαρή προφορά, ενώ δεν αποκλείεται να επρόκειτο για μαγνητοφωνημένο μήνυμα. Η κλήση έγινε βέβαια με απόκρυψη, αλλά η αστυνομία προτίθεται να εξετάσει την προέλευση των συνολικά τριών τηλεφωνημάτων.
Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ήθελε να αποφύγει την εκδίκαση κάποιας υπόθεσης κατά τη χθεσινή δικάσιμο, ωστόσο δεν μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο πιθανής σύνδεσης της υπόθεσης με δύο ακόμη τηλεφωνήματα για βόμβα στο ειρηνοδικείο της οδού Λουκάρεως στην Αθήνα και στο Εφετείο των Αθηνών. Για την πρώτη υπόθεση άγνωστοι τηλεφώνησαν στο zougla.gr και ανακοίνωσαν πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Ειρηνοδικείο επί της οδού Λουκάρεως. Τόνισαν πως δεν πρόκειται για φάρσα, ενώ έδωσαν περιθώριο μία ώρα και 30 λεπτά. Ωστόσο δύο ώρες αργότερα δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.
Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία και για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών, το πρωί της Παρασκευής. Ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 8 και μισή το πρωί στην εφημερία «Έθνος» και στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα», λέγοντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Εφετείο και ότι θα σκάσει σε 1 ώρα και 30 λεπτά. Και σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο για φάρσα.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…