Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 24ωρη απεργία για την ΑΔΕΔΥ

24ωρη απεργία για την ΑΔΕΔΥ

0
adedy apergia
 

 Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι κλάδοι του δημοσίου ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την Τετάρτη στην Βουλή

 

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης έξω από τον χώρο του Διοικητηρίου

 
 
Σε συνέντευξη τύπου προχώρησε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το μεσημέρι της Δευτέρας, ενόψει της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στο Δημόσιο την Τετάρτη 12 Μαρτίου του 2014. Εκπαιδευτικοί, εφοριακοί, υπάλληλοι του Νοσοκομείου αλλά και εργαζόμενοι του Δήμου ενώνουν τις δυνάμεις τους στηρίζοντας από κοινού την απεργία της ΑΔΕΔΥ, στην οποία καλούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα καθώς και το εμπορικό κόσμο της Ξάνθης στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαρτίου έξω από τον χώρο του Διοικητηρίου.
 
Μ. Ευστρατίου: «Το νομοσχέδιο έχει ως απώτερο και μοναδικό σκοπό τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων»
«Την Τετάρτη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο το οποίο η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην βουλή με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις» Στην ουσία δεν υπάρχουν ούτε απλουστεύσεις, ούτε καταργήσεις, ούτε συγχωνεύσεις νομικών προσώπων. Το νομοσχέδιο έχει ως απώτερο και μοναδικό σκοπό τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων βάζοντας ως 15% από τους δημοσίους υπαλλήλους σε κάδρο και φέρνοντας τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου και συμπλήρωσε «Θέλουμε να θέσουμε σε όλη την κοινωνία, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι αυτοί που φταίνε για όλα τα κακά. Όπως ξέρουν πολλοί καλά και οι έμποροι της περιοχής, οι δημόσιοι υπάλληλοι έδιναν ζωή και πνοή σε αυτή την πόλη. Η αξιολόγηση που προωθείται γίνεται χωρίς καμία αξιοκρατία».
 
Κ. Χριστακίδου: «Θέλουμε μια αξιολόγηση που θα στηρίζεται σε αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια»
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που έχουν πληρώσει για την κρίση που υφίσταται στην χώρα. Δεν πλήρωσαν ούτε οι κατέχοντες ούτε όσοι μας αποκαλούν τεμπέληδες και ακαμάτιδες. Εμείς σαν εργαζόμενοι ΣΔΟΕ αντιμετωπίζουμε τα μένη των φορολογουμένων, οι οποίοι ξεσπάνε σε εμάς γιατί δεν μπορούν να βρουν την εξουσία. Η ηγεσία μας ποτέ δεν κάθισε δίπλα να μας ρωτήσει πως περνάμε , ποια είναι τα εφόδια που έχουμε, τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να μετέχουμε μαζικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Δεν μας χαρίζει κανένας τίποτα. Όπου μας βρούνε θα μας χτυπήσουν. Την μαζικότητα της απεργίας την μετράνε» σημείωσε μέλος της Ομοσπονδίας των εφοριακών υπαλλήλων, Φώτης Παπαλάμπρου.
Τις δηλώσεις του συνάδελφου της συμπλήρωσε η πρόεδρος ΣΔΟΕ Ξάνθης Κωνσταντινιά Χριστακίδου υπογραμμίζοντας «σαν σύλλογος στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουμε σε αυτές. Είμαστε αντίθετοι με κάθε μορφής απόλυση, είμαστε αντίθετοι με την διαθεσιμότητα και θα αγωνιστούμε να επανέλθουν σε θέσεις εργασίας όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Επιπλέον, είμαστε αντίθετοι στο νομοσχέδιο που συζητιέται αυτή την στιγμή στην Βουλή, που εκ προοιμίου το 15% των υπαλλήλων κρίνεται ως ανεπαρκές και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τύχη του. Θεωρούμε ότι είναι ότι πιο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό θα μπορούσε να νομοθετηθεί. Δεν είμαστε αντίθετοι με την αξιολόγηση, αλλά θέλουμε μια αξιολόγηση που θα στηρίζεται σε αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, που θα λαμβάνει υπόψη της την εμπειρία, την επάρκεια, τις γνώσεις των υπαλλήλων και όχι να στηρίζεται στην κρίση του ενός βαθμολογητή». Τέλος, η κα Χριστακίδου κατέληξε «Υπερασπιζόμαστε μια δημόσια διοίκηση που θα λειτουργεί απλά καθημερινά, χωρίς προβλήματα και αυτό θα γίνει μέσα από ένα σωστό θεσμικό πλαίσιο».
 
Ε. Παπαδοπούλου: «Η απαξίωση του συστήματος των νοσοκομείων έρχεται εκ των έσω»
«Βλέπουμε καθημερινά ουρές των ασφαλισμένων στο νοσοκομείο, όπου περιμένουνε να εξεταστούν τα έγγραφα και να ελεγχθούν από τον ελεγκτή γιατρό, όμως κάθε μέρα που περνάει η κοινωνία εξαθλιώνεται ακόμα περισσότερο. Η έλλειψη σε ειδικότητες στο νοσοκομείο είναι γνωστές. Η απαξίωση του συστήματος έρχεται εκ των έσω, αφού δεν προσλαμβάνονται γιατροί. Είμαστε κατά των καταργήσεων- συγχωνεύσεων κλινικών. Τα ιδιωτικά συνεργία που δραστηριοποιούνται μέχρι τώρα και στην εστίαση και στην καθαριότητα έχουν άδειες παροχής και νοσηλευτικού προσωπικού. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που γίνεται μας αφορά όλους. Λέμε όχι στην αξιολόγηση με τον τρόπο που γίνεται» αναφέρει από την πλευρά των εργαζομένων στο Νοσοκομείο η πρόεδρος τους Εριφύλη Παπαδοπούλου.
 
Πληγές μετρούν και τα σχολεία
«Η υγεία και οι παιδεία είναι αγαθά που πρέπει να παρέχονται απρόσκοπτα από την κάθε Κυβέρνηση. Η παιδεία θα πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία του κάθε συστήματος. Το σύστημα αυτό άρχισε να εφαρμόζεται από την κα Διαμαντοπούλου ως υπουργού Παιδείας και στην συνέχεια από τον σημερινό κ. Αρβανιτόπουλο με μοναδικού σκοπό την αποδόμηση της δημόσιας παιδείας, η ευθύνη για τα κακώς κείμενα της δημόσιας εκπαίδευσης στις πλάτες των εκπαιδευτικών με μοναδικό σκοπό το οικονομικό όφελος. Ήδη από το 2010 μέχρι και το 2012 έχουν κλείσει 1.084 σχολεία και από ότι πληροφορούμαι στον προϋπολογισμό του 2014 θα κλείσουν άλλα 1600 σχολεία. Θα πρέπει και οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν είναι εντολοδόχοι της Τρόικας αλλά των πολιτών. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο και η απεργία είναι μονόδρομος. Μπορεί να χάσουμε εφήμερα 100 ή 200 ευρώ αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα κερδίσουμε περισσότερα» αναφέρει ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης Δημήτρης Ντούμος, δήλωση που συμπληρώνει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Μαρία Λουκοπούλου σημειώνοντας «δεχθήκαμε τα περισσότερα πλήγματα προς το παρών και μετράμε τους περισσότερους απολυμένους. Σε μια νύχτα αποφάσισαν να καταργήσουν 50 από 110 ειδικότητες των ΕΠΑΛ και να απολύσουν ουσιαστικά 1800 συναδέλφους μας, οι οποίοι για λίγες ακόμη ημέρες θα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα αλλά δεν υπάρχουν θέσεις για να τοποθετηθούν». Μάλιστα η ίδια εξηγεί πως ακόμη και οι ελάχιστες θέσεις που θα διατεθούν για την απορρόφηση των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι σε συγκεκριμένες περιοχές και όχι στο σύνολο της χώρας, καθώς και ο σχολικός προϋπολογισμός έχει μειωθεί κατά 45% με αποτέλεσμα τα σχολεία να λειτουργούν με τεράστιες υλικοτεχνικές ελλείψεις και με σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό τους».
 
Δ. Γαλανόπουλος: «είναι δουλειά μας να αντιστρέψουμε πολιτικές που υποβαθμίζουν την υγεία και τη ασφάλισή μας»
«Η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της και με τη δική μας ανοχή. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτόγνωρα δεν συμβαίνουν σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε και ανεχόμαστε μια πολιτική και το τονίζω, διότι δική μας δουλειά δεν είναι να ρίξουμε κυβερνήσεις αλλά να αντιστρέψουμε πολιτικές που υποβαθμίζουν την υγεία και τη ασφάλισή μας και μας οδηγούν σε εξαθλίωση» αναφέρει ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως “η τοπική αυτοδιοίκηση θεωρώ ότι είναι ο κλάδος που έχει υποστεί τα περισσότερα και θα συνεχίσει να είναι η δεξαμενή των απολύσεων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποίησεις”.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…