Σχόλια 27/9/13

0
Ποιος θα το’ λεγε ότι μετά σαράντα χρόνια δημοκρατίας θα φτάναμε στο «Σαμαράς ή τανκς»!


 
 
Έρχεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα έρθει στην περιοχή μας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης.
Ο κ. υπουργός θα επισκεφθεί μετά τη Χρυσούπολη, το Εράσμιο και εκεί τις εγκαταστάσεις της επένδυσης των Πλαστικών Θράκης στον τομέα της Γεωθερμίας.
Ακολούθως ο κ. Τσαυτάρης θα μεταβεί στην Κομοτηνή στη βιομηχανία μπύρας «Βεργίνα».
«Ε»


 
Μόνον ο Τσιακίρογλου
 Μέχρι στιγμής μόνον ο Σωτήρης Τσιακίρογλου έχει δηλώσει επίσημα και δημοσίως για την κάθοδό του ως υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης. Οι υπόλοιποι μνηστήρες ή τελούν εν αμφιβολία ή δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και είναι νεφελώδες και αμφίβολο.
Βέβαια χρόνος υπάρχει αρκετός και η συντηρητική παράταξη μάλλον δεν βιάζεται. Ως προς το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα υποστηρίξει την παράταξη Πούλιου εάν θα είναι υποψήφιος εκ νέου.
Διαφορετικά θα σταθμίσει τους υποψηφίους και το πιθανότερο να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Τσιακίρογλου. Ως προς την Αριστερά εν γένει, κανένα άγχος. Εδώ δεν τίθεται θέμα υποψηφίων διότι πρόκειται περί «στρατεύσεως» και ότι πει το κόμμα.
Βέβαια συμμετοχή έτσι, για την τιμή των όπλων και ουδέν έτερον.
Τέλος, στο δήμο Ξάνθης, η Χρυσή Αυγή δεν θα κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Ε»


 
Στα σχολεία οι καθηγητές και οι δάσκαλοι
 Καθηγητές και δάσκαλοι υπέστειλαν τις σημαίες του απεργιακού τους αγώνα και γύρισαν στις αίθουσες διδασκαλίας και τους μαθητές τους.
Καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση αναστολής της απεργίας τους ήταν το οικονομικό, διότι κάθε ημέρα απεργίας σήμαινε και μείον έσοδα το μήνα.
Και βέβαια οι ανάγκες πολλές και οι υποχρεώσεις το ίδιο, οπότε απεργίες του χρόνου πάλι.
«Ε»


 
Απειλούν με παραιτήσεις
 Με υποβολή των παραιτήσεών τους απειλούν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν γνωρίζουμε τι έχουν στο μυαλό τους, αλλά εάν νομίζουν ότι έτσι θα υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση κάνουν λάθος.
Τώρα ως προς τις εκλογές, θα γίνουν μόνον στους νομούς που έχουν εκλεγεί οι παραιτηθέντες και πουθενά αλλού στη χώρα. Και βέβαια, με το κλίμα που επικρατεί σήμερα εις βάρος της Χρυσής Αυγής, ίσως να επανεκλεγούν δύο-τρεις όλοι κι όλοι, έναντι των 18 που είναι σήμερα.
Η κυβέρνηση τους προκάλεσε να το κάνουν, λέγοντας ότι δεν θα τολμήσουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασης αυτής γιατί «είναι ψοφοδεείς».
«Ε»


 
Εξελίξεις στην Αστυνομία
 Το Σώμα στο οποίο θα υπάρξουν μεγάλες εξελίξεις μετά από τις έρευνες που κάνει το Εσωτερικών Υποθέσεων, είναι σίγουρα η Ελληνική Αστυνομία.
Οι τριγμοί είναι πολλοί, έρχονται καταγγελίες επίσης πολλές, τα σύννεφα μαζεύονται όχι μόνον για απλούς αστυνομικούς αλλά και αξιωματούχους.
Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου και πλέον πολλά θα βγουν στη φόρα για τις δηλώσεις, δράσεις και ενέργειες συγκάλυψης από ορισμένους αστυνομικούς για τη Χρυσή Αυγή.
Το σεντόνι σηκώθηκε που τα κάλυπτε όλα και ήρθε η ώρα της κάθαρσης στην Αστυνομία και στο Στρατό επίσης.
«Ε»


 
Περιοδεία Λοβέρδου
 Από τα Χανιά που βρισκόταν χθες και προχθές ο Ανδρέας Λοβέρδος ανεβαίνει στην Αλεξανδρούπολη.
Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα περιοδεύει ανά την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να κάνει γνωστές τις αρχές του κόμματός του στον κόσμο. Πράγμα βέβαια ιδιαίτερα δύσκολο αυτή την περίοδο της γενικής απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών εν γένει.
«Ε»


 
Ο ασθενής διανομέας
 Ο επί σειρά ετών εργαζόμενος ως διανομέας της εφημερίδας μας Σεφέρ, ως γνωστόν είναι άρρωστος. Έχει κάποιο πρόβλημα στην καρδιά του που προήλθε από άλλη αιτία και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Οι ευχές όλων μας είναι να γυρίσει σύντομα κοντά μας υγιής.
Με την ευκαιρία θα πρέπει να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για το συγκινητικό ενδιαφέρον των συνδρομητών μας για τον αγαπητό σε όλους Σεφέρ. Ο οποίος με χαμόγελο και ευγένεια καθημερινά διένειμε την εφημερίδα σε καταστήματα, γραφεία και σπίτια, κερδίζοντας τη συμπάθεια κι εκτίμηση όλων. Κι αυτά φάνηκαν τώρα με την απουσία του.
Η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ νιώθει μεγάλη την ικανοποίηση αλλά και την ευθύνη έναντι των συνδρομητών. Γι’ αυτό από την Δευτέρα θα υπάρξει μια λύση μέχρι της θεραπείας και ανάρρωσης του συνεργάτη μας Σεφέρ.
«Ε»


 
 Φόβοι πραξικοπήματος!
 Έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η χθεσινή ανάρτηση επιστολής της «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» με την οποία καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί λόγω «αδυναμίας να προσφέρει στο λαό τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια».
Οι έφεδροι ζήτησαν παράλληλα τη «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής ανάγκης υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».
Έντονη ανησυχία προκλήθηκε στους κόλπους της κυβέρνησης από την επιστολή που πυροδότησε σενάρια ενδεχόμενου πραξικοπήματος εντός και εκτός Ελλάδας.
Οι Έφεδροι επανήλθαν με νέα ανακοίνωσή τους στην οποία αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με πολιτικούς χώρους και αντισυνταγματικές ενέργειες, αλλά επιθυμούν τη σύμπραξη με το λαό στην αποκατάσταση της δημοκρατίας. Το σύνθημά τους τονίζουν ότι είναι: “Δεν υπάρχει δεξιά – δεν υπάρχει αριστερά, μόνο κόκαλα Ελλήνων Ιερά” και “Μαζί – μαζί να φύγουν οι Ναζί”.
Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη επιστολή είχαν αποστείλει πριν μερικούς μήνες και Πορτογαλικές Ενώσεις Στρατιωτικών στη δική τους κυβέρνηση.
«Ε»


 
Του’ φεξε του Φώτη Πυροστιάνη
… και από Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου του Δ. Τοπείρου από προχθές είναι επισήμως ο Δήμαρχος Τοπείρου. Στον…διορισμό του προχώρησε την Τετάρτη ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου που ως γνωστόν τέθηκε σε προσωρινή αργία από τον γ. γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ. Καρούντζο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για έναν χρόνο για παράβαση καθήκοντος. Η θητεία του κ. Πυροστιάνη βέβαια θα είναι προσωρινή και μέχρι να εκδικαστεί η έφεση του κ. Χατζηευαγγέλου στις 7 Οκτωβρίου.
Μ.Ξ.


Διαρροή στο κέντρο της πόλης
 Η επέμβαση της ΔΕΥΑΞ απαιτήθηκε εχθές το πρωί σε κεντρικό σημείο της πόλης, όταν έσπασε παροχή νερού στην αρχή της Βασιλέως Κωνσταντίνου. Υπάλληλοι έσπευσαν στο σημείο, όπου αποκατέστησαν τη διαρροή, εξαιτίας της οποίας είχε γεμίσει νερά όλος ο δρόμος. Να υπενθυμίσουμε, ότι λίγους μήνες πριν στο ίδιο σημείο, λόγω ισχυρών πιέσεων, απορριμματοφόρο του Δήμου βούλιαξε, όταν υποχώρησε το οδόστρωμα.
Γ.Τ.


 
Παραβάσεις δίχως τέλος…
 Δεν έχουν τέλος οι παραβάσεις που λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της πόλης. Ασυνείδητοι οδηγοί παρκάρουν τα μηχανάκια τους πάνω στην Κεντρική Πλατεία, αλλά και στα γύρω πεζοδρόμια εμποδίζοντας την διέλευση των πεζών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία έλεγχε ως ένα βαθμό την κατάσταση, οι ασυνείδητοι θα έχουν ακόμη περισσότερο το «ελΕύθερο» για να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργιες. Δεν είναι, μάλιστα, λίγες οι φορές που έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την θέα ολόκληρου αυτοκινήτου πάνω στην Κεντρική Πλατεία.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η Μαρία Ευθυμίου κι εμείς Λίγα λόγια οφείλω να παραθέσω για την εκδήλωση στο δημοτικό αμφι…