Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποκλειστικά στο γραφείο της Δημοτικής αγοράς οι συναλλαγές με την Υπηρεσία της ΔΕΥΑΞ

Αποκλειστικά στο γραφείο της Δημοτικής αγοράς οι συναλλαγές με την Υπηρεσία της ΔΕΥΑΞ

0

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, Ιωάννης Ζερενίδης επισημαίνει στο «Ε» τους λόγους που υπαγόρευσαν αυτή την απόφαση


Ο Χρήστος Μούρκας ως πρώην μέλος του ΔΣ εκφράζει τους προβληματισμούς του


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες ότι όλες οι συναλλαγές με την Υπηρεσία (πληρωμές λογαριασμών – συνδέσεις νέων παροχών – διακοπές παροχών ), από την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 θα διενεργούνται αποκλειστικά από το κατάστημα που εδρεύει επί της Κων/νου Μπένη (γραφ. Δημοτικής Αγοράς).

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, Ιωάννης Ζερενίδης αναφέρει στο «Ε»:

«Υπήρχε η δυνατότητα να έρθουν κάποιοι και στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΞ στο παλαιό νοσοκομείο, τέρμα 4ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, επειδή εκεί δεν υπήρχε δυνατότητα εξυπηρέτησης πολύ κόσμου, στο πλαίσιο μίας αναδιοργάνωσης που κάνουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, συγκεντρώνουμε όλους τους πολίτες στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς».

«Είμαστε σε διαδικασία να κάνουμε μία ράμπα για ΑμεΑ αποβλέποντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση. Το σύστημα έχει ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση και το ενισχύουμε κι εμείς για ηλεκτρονικές πληρωμές. Βέβαια, ήδη έχουμε κάνει σύμβαση με εταιρεία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και τις συνδέσεις και αποσυνδέσεις, να κάνουμε δηλαδή το 90% των διεργασιών της ΔΕΥΑ ηλεκτρονικά».

Απεναντίας, ο Χρήστος Μούρκας που έχει χρηματίσει στο παρελθόν μέλος του ΔΣ υποστηρίζει πως το κτίριο στην δημοτική αγορά όπου πρόκειται να εξυπηρετούνται στο εξής οι πολίτες δεν εξασφαλίζει την προσβασιμότητα στα ΑμεΑ, κάτι που αποτελεί πρόβλημα τουλάχιστον προς ώρας. Επίσης, επισημαίνει το ζήτημα με τον χώρο πάρκινγκ τον οποίο θεωρεί περιορισμένο στην συγκεκριμένη τοποθεσία, γεγονός που τον κάνει να πιστεύει πως θα παρακωλύει αναπόφευκτα την προσέλευση των πολιτών. Τέλος, τονίζει πως αποτελεί ταλαιπωρία η μετακίνηση του ταμείου στα κεντρικά μετά την ολοκλήρωση της ημέρας επί καθημερινής βάσεως, κάτι που επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες τον αντίστοιχο υπάλληλο».

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …