Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Επικίνδυνη φωτιά στο παλιό λατομείο

Επικίνδυνη φωτιά στο παλιό λατομείο

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Φωτιά μικρής έκτασης, αλλά αρκετά αυξημένης επικινδυνότηταςεκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή που βρίσκεται τοπαλιόλατομείο, στη Χρύσα. Κάτοικος της περιοχής επιχείρησε να βάλει φωτιά σεξεράχόρτα, αλλά ξέφυγε από τον έλεγχό του και επεκτάθηκε σε έκταση 1-1,5στρέμμα,φτάνοντας και τα πρώτα πουρνάρια στην πάνω πλευρά, απ’ όπου ξεκινάει τοβουνό.
Άμεση ήταν τόσο η κλήση των κατοίκων όσο και η επέμβαση τηςΠυροσβεστικής με 4 οχήματα, προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση τηςπυρκαγιάς,καθώς ο δυνατός αέρας και η ξηρασία των τελευταίων ημερών αποτελούνευνοϊκούςπαράγοντες για την ανεξέλεγκτη τροπή της φωτιάς. Όπως τόνισε ουποδιοικητής τηςΠυροσβεστικής Χρήστος Καλογουλίδης που βρέθηκε μαζί με τους άνδρες τηςΠ.Υ.Ξάνθης στο χώρο που απαιτήθηκε η επέμβαση της υπηρεσίας, η φωτιά ξέφυγεαπό τονέλεγχο του πολίτη και επεκτάθηκε σε διπλανό οικόπεδο, ωστόσο κρίσιμηήταν ηάμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής από τους κατοίκους της περιοχής,ώστε νακινητοποιηθεί ταχύτατα και να σπεύσει χωρίς καθυστέρηση. «Πέραν τουοικοπεδικούχώρου, η φωτιά επεκτάθηκε πολύ λίγο σε δασική έκταση», σημείωσε ο κ.Καλογουλίδης. Ο υπαίτιος της πυρκαγιάς αποδέχθηκε την αμέλειά του,προβαίνονταςστην ενέργεια αυτή και οδηγήθηκε στην Αντιεισαγγελέα Ξάνθης. Μετά τηνκατάσβεση, ένα όχημα με δύο άνδρες παρέμειναν στο χώρο της πυρκαγιάς,προκειμένου να είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αναζωπύρωση.
Επί τόπου στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν και ο υπεύθυνοςΠολιτικής Προστασίας του δήμου Παναγιώτης Ταρενίδης, καθώς και οπρόεδρος τηςΔΕΥΑΞ Μανόλης Τσέπελης με δύο υδροφόρα, σε περίπτωση που απαιτηθεί ησυνδρομήτους.
Ο κ. Ταρενίδης σημείωσε ότι αποτράπηκαν τα χειρότερα με την άμεσηεπέμβαση της Πυροσβεστικής και την κινητοποίηση των κατοίκων τηςπεριοχής καιεπέστησε την προσοχή των ξανθιωτών αυτές τις ημέρες, λόγω της αυξημένηςεπικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…