Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Προς πώληση τα «ιμάτια» ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ

Προς πώληση τα «ιμάτια» ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Προς ολοκλήρωση βαίνει η διαδικασία πτώχευσης για τα δύο συνεταιριστικάεργοστάσια ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ και ουσιαστικά έτσι πέφτει η αυλαία για έναμεγάλοιστορικό κεφάλαιο του συνεταιριστικού κινήματος στο νομό μας. Οιπιστωτέςαποφάσισαν τον διαμελισμό των «ιματίων τους» και έτσι μέσω δημόσιουπλειστηριασμού θα πωληθεί ότι είναι προς πώληση προκειμένου να πάρουνπίσω ταχρήματά τους ή ένα μέρος αυτών.
 
Πωλούνται τμηματικά
Όπως μας πληροφόρησαν οι σύνδικοι πτώχευσης κα Λιάκου της ΣΕΒΑΘ καιη κα Πυλαρινού της ΣΕΠΕΚ την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σεαίθουσατων δικαστηρίων γενική συνέλευση των πιστωτών προκειμένου να παρθείαπόφαση γιατην πορεία της πτώχευσης. Τέθηκαν δύο προτάσεις. Αυτή της συνολικήςπώλησης τωνεγκαταστάσεων και αυτή της τμηματικής εκποίησης. Όμως παρότι υπήρχεαπαρτία δενυπήρξε συμφωνία καθώς καμιά πρόταση δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία.Έτσισύμφωνα με το νόμο θα ακολουθηθεί η τμηματική και επιμέρους εκποίησηόλων τωνπεριουσιακών στοιχείων κινητών και ακινήτων των δύο εργοστάσιων μεανακήρυξηδημόσιου πλειστηριασμού.
Ουσιαστικά μια απόφαση συνολικής πώλησης εγκαταστάσεων μηχανημάτωνμε δεδομένο ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα ενδιαφέρον αγοράς θα σήμαινεκαθυστέρησητης τμηματικής πώλησης αφού αυτή η διαδικασία θα ακολουθούνταν ούτως ήάλλως.
Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία πτώχευσης ξεκίνησε το 2009 καιέκτοτε έχουν κριθεί και έχουν γίνει δεκτές οι αναγγελίες στον πίνακακατανομής55 πιστωτών ενώ εκκρεμούν αποφάσεις για 50 ακόμη.
 
Περί διεκδίκησης του οικοπέδου της ΣΕΒΑΘ
Σ’ ότι αφορά τα κατά καιρούς λεγόμενα που αποτέλεσαν καιπρογραμματική δέσμευση του εκλεγμένου δημάρχου Αβδήρων κ. ΒασίληΤσολακίδη, ηδιεκδίκηση δηλαδή του οικοπέδου της ΣΕΒΑΘ, όπως μας πληροφόρησε η καΛιάκου,δεν υπάρχει κανένα τέτοιο αίτημα και επίσης ότι σ’ αυτό το θέμα δενμπορεί ναεμπλέκεται κανένας δήμος καθώς το παραχωρητήριο του οικοπέδου έγινε απότοΕλληνικό Δημόσιο και μόνο αυτό έχει δικαιώματα παραχώρησης. Συνεπώς οΔήμοςΑβδήρων πρέπει να ζητήσει παραχώρηση του οικοπέδου από το ΕλληνικόΔημόσιο,εκτός αν τίθεται νομικό θέμα απώλειας της κυριότητα του οικοπέδου τηςΣΕΒΑΘ απότο Ελληνικό Δημόσιο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλή χρονιά σε όλους!

Τις ευχές τους στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρον…