Το ρεύμα Αντώνη

0

Και ενώ η διαδικασία για την εκλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, στην Ξάνθη έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται τα ρεύματα υπέρ των υποψηφίων με σαφές προβάδισμα, όπως και σε όλη της Ελλάδα, της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια, η ασάφεια ως προς τη διαδικασία εκλογής του επικεφαλής, μέσω του συνεδρίου ή της βάσης, προκαλεί και προβληματισμό ως προς την τελική επιλογή του κάθε υποστηρικτή του κόμματος, αφού οι τάσεις φαίνεται ότι θα διαμορφωθούν πιο καθαρά, μόνο τις τελευταίες μέρες.

Άλλωστε, και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την Ξάνθη διαπιστώνουν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την τελική απόφαση για τον τρόπο εκλογής του αρχηγού, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Στο νομό, πάντως, το κλίμα δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη, και υπάρχει προβληματισμός, αφού η Ξάνθη, κατά κοινή ομολογία και με πλήρη συνείδηση των στελεχών της ΝΔ, αποτελεί έναν από τους πιο ευαίσθητους νομούς για το κόμμα, λόγω του χαμηλού ποσοστού που συγκέντρωσε στις πρόσφατες εκλογές.

Ωστόσο, τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν πρόσφατα και συνέταξαν ανακοίνωση στήριξης προς τον Αντώνη Σαμαρά και πλέον ξεκίνησαν ανοιχτό αγώνα υπέρ του εν λόγω υποψηφίου.

 

Γ. Καρασακαλίδης, Σ. Τριμίντζιος, Ζ. Κατσαρίκας, Ν. Λεοντής, Βώβος, Μ. Αμοιρίδης και Γ. Χρηστίδης στο πλευρό του Σαμαρά

Καρασακαλίδης, Τριμίντζιος, Κατσαρίκας, Λεοντής, Βώβος, Αμοιρίδης και Χρηστίδης είναι από αυτούς που εξέφρασαν ανοιχτά την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και στη δυναμική που περικλείει η υποψηφιότητά του. Ο κ. Σ. Τριμίντζιος, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής στο δήμο Ξάνθης πήρε αυτή την απόφαση γιατί «ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει τις απόψεις μου σε όλα τα θέματα για την κοινωνία και την οικονομία». Ο κ. Ζ. Κατσαρίκας, αντιπρόεδρος του ΕΒΕ, που επίσης, στηρίζει Σαμαρά δήλωσε ότι: «θέλουμε ένα νέο πρόσωπο για τη Νέα Δημοκρατία, ώστε ο κόσμος να εμπιστευτεί ξανά την παράταξη και τη δυναμική της. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένα στέλεχος της παράταξης ικανό να φέρει την αλλαγή. Σαφώς και η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ικανή, αλλά η προσωπικότητα του Σαμαρά είναι αυτή που θα φέρει την ανανέωση».

Όσον αφορά τις τάσεις που διαμορφώνονται τοπικά.

 

‘Αντώνης Σαμαράς για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα’

Η πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε στο νομό μας, μετά από συνάντηση τοπικών στελεχών με άτομα της περιφέρειας για την στήριξη της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά στην επιστολή που συνέταξε προς δημοσίευση αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται σήμερα μια νέα προοπτική. 

Η παράταξή μας έχει ανάγκη την ελπίδα. Πρέπει να αναδείξουμε τα ιδανικά μας, για να ξαναφέρουμε κοντά μας αυτούς που πικράναμε, για να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, για να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη της κοινωνίας.

Να τολμήσουμε φυγή προς τα εμπρός, για να γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό κόμμα.

Να επιδιώξουμε την ενότητα, στην κορυφή του κόμματος χωρίς υπονομεύσεις και την ενότητα στη βάση χωρίς φατριασμούς.

Με τους προβληματισμούς αυτούς ¨ομάδα¨ στήριξης της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά, η οποία απαρτίζεται από πολίτες της Ξάνθης, είχε μια πρώτη συνάντηση – διαβούλευση το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Με γνώμονα ότι όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς στηρίζονται στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Δηλώνουμε όλοι την πίστη μας στα ιδανικά που πρεσβεύει η μεγάλη μας παράταξη, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για την Πατρίδα, τη Δημοκρατία, στις πολιτιστικές αξίες της πατρίδας μας, την κοινωνική δικαιοσύνη και…    

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητά του Αντώνη Σαμαρά για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα με λόγο στα οργανωμένα μέλη και αλληλεγγύη ανάμεσά μας, όπου δεν θα υπάρχουν προσωπικά «φέουδα», ούτε προσωπικοί «μηχανισμοί». Ένα κόμμα, όπου δεν θα συγχωρούνται πρακτικές που πληγώνουν τα μέλη μας. Όπου το δημόσιο ήθος θα είναι το στοίχημα που πρέπει καθημερινά να κερδίζουμε…

Καλούμε όλους τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τα μέλη αυτής σε συστράτευση  στην προσπάθεια αυτή για να ανασυγκροτήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, να την ξαναφέρουμε στην κορυφή, για να γίνουν πράξη τα  όνειρά μας, για να ξαναφέρουμε την ελπίδα σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, για μια καλύτερη Πατρίδα.

Σ’ αυτό το ταξίδι αξιοπρέπειας, ήθους, δημοκρατίας, και κοινωνικής προσφοράς, ο δρόμος άνοιξε.

Για να ξαναβρούμε την Ελπίδα

Για να ξαναγίνουμε η Ελπίδα της Ελλάδας

Στηρίζουμε ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ».

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […