Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Και οι τρεις την βρίσκουν …υπέροχη!

Και οι τρεις την βρίσκουν …υπέροχη!

0

Ο κύβος ερρίφθη από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου! Πρόωρες εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009! Ο Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό αιτιολόγησε την απόφασή του την οποία χαρακτήρισε «πράξη πολιτικής ευθύνης» και η οποία βασίζεται στο ακόλουθο σκεπτικό: 1) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ «ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου» και «νωπή λαϊκή εντολή», καθώς έρχονται «δύο δύσκολα χρόνια» στην οικονομία. 2)Η ΧΩΡΑ «δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μια προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο», δεν μπορεί «να σύρεται επί έξι μήνες στη δίνη μιας καταστροφικής για την οικονομία προεκλογικής ατμόσφαιρας». 3)ΜΠΡΟΣΤΑ στη «συμπεριφορά ακραίας ανευθυνότητας» του ΠΑΣΟΚ, ιδίως στο θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι εκλογές είναι «πράξη πολιτικής ευθύνης».

Την απόφαση αυτή κλήθηκαν από το «Ε» να αξιολογήσουν οι τρεις Ξανθιώτες βουλευτές: Αλέξανδρος Κοντός, Ν.Δ. – Παναγιώτης Σγουρίδης, ΠΑΣΟΚ  – Τσετίν Μάντατζη, ΠΑΣΟΚ.

 

Κοντός:«Ήταν γενναία πράξη, μια πράξη πολιτικής ευθύνης»

Αλέξανδρος Κοντός: «Ήταν γενναία πράξη, μια πράξη πολιτικής ευθύνης! Ο Κώστας Καραμανλής έδειξε το πολιτικό του ανάστημα. Ανέλαβε την εθνική ευθύνη, έτσι ώστε με νωπή εντολή μετά τις εκλογές να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε τα χρόνια της διακυβέρνησής του».

Σγουρίδης: «Ήταν η μοναδική πράξη ευθύνης ενός ανεύθυνου Πρωθυπουργού»

Παναγιώτης Σγουρίδης: «Η προκήρυξη εκλογών ήταν η μοναδική πράξη ευθύνης μιας ανερμάτιστης κυβέρνησης και ενός ανεύθυνου Πρωθυπουργού. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας και αυτή μπορεί να τη δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ. Εμείς επιδιώκουμε τη θετική ψήφο των πολιτών και όχι την καταψήφιση της Ν.Δ. Έχουμε σχέδιο, έχουμε πρόγραμμα με συγκεκριμένους στόχους στην οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη, το χτύπημα της ανεργίας, την παιδεία και το θέμα της υγείας και της ασφάλειας του Έλληνα και της Ελληνίδας. Είμαστε μπροστά στην πορεία για να δώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία, να ξαναφέρουμε την Ελλάδα στην πρώτη κατηγορία απ’ κει που την υποβίβασε ο κ. Καραμανλής. Ήμουνα πάντα κοντά στους Ξανθιώτες και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτούς και ως υπεύθυνος βουλευτής και απ’ οποιαδήποτε άλλη θέση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ».

Μάντατζη: «Η απόφαση αυτή θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ»

Τσετίν Μάντατζη: «Ήταν η ώρα να γίνουν εκλογές. Η χώρα δεν άντεχε την ακυβερνησία που υπήρχε εδώ και 6 μήνες. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα είδαμε από τα μέσα ενημέρωσης μια συμπεριφορά απαράδεκτη των κυβερνητικών στελεχών που δεν αρμόζει σ’ ένα κόμμα με παράδοση εδώ και δεκαετίες.

Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός αναγκαστικά πήρε αυτή την απόφαση. Η απόφαση αυτή θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά εύχομαι «καλό αγώνα» και «Καλή επιτυχία» σ’ όλους του υποψήφιους βουλευτές σ’ όλες τις παρατάξεις».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mariana@yahooxan.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…