Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Επέστρεψε η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου από την Ιταλία

Επέστρεψε η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου από την Ιταλία

0

Άλλη μια εξόρμηση της Μικτής Χορωδίας στέφθηκε με επιτυχία, η οποία πήρε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής που διοργανώθηκε από τους Δήμους ARICCIA, CASTEL GANDOLFO, FRASCATI, GENZANO, GROTTAFERRATA, NEMI, που είναι έξω απο την Ρώμη, με έντονο μεσαιωνικό χρώμα, με τα υπέροχα κάστρα που κοσμούνται με μοναδικά έργα τέχνης. Το Φεστιβάλ είχε χαρακτήρα φολκλορικό και έτσι έδωσε την ευκαιρία στις χορωδίες που πήραν μέρος να παρουσιάσουν τα παραδοσιακά τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Ήταν εξακτινομένο στους 6 Δήμους που το διοργάνωσαν και έτσι έδωσε την ευκαιρία στις χορωδίες να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους σε διαφορετικά μέρη.

Το χορωδιακό μας συγκρότημα για να κάνει την παρουσίαση του προγράμματος του και να δώσει πιο ολοκληρωμένη εικόνα της παραδοσιακής μας μουσικής, ζήτησε και την βοήθεια του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, το οποίο ανταποκρίθηκε με χαρά και συμμετείχε με ένα μικρό σύνολο χορευτών και τον υπεύθυνο δάσκαλο χορού, Κυριάκο Αθανασιάδη, ο οποίος με την πείρα του έδωσε ιδέες που έκαναν την εμφάνιση τους πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη.

Ήταν ένα εγχείρημα και μια καινούργια προσπάθεια της χορωδίας μας να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί και σε μια άλλη μορφή τραγουδιού, όπως αυτής της δημοτικής μουσικής παράδοσης.

Η επιλογή του ρεπερτορίου έγινε με γνώμονα τις μουσικές και τοπικές ιδιαιτερότητες της δημοτικής μουσικής της χώρας μας. Έτσι ερμηνεύτηκαν τραγούδια από τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, όπως της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, του Αιγαίου, και της Ανατολικής Θράκης.

Η χορωδία μας με αρχηγό και οδηγό τον άξιο και ικανό μαέστρο, Θεόδωρο Μανώλη, εμφανίστηκε σε τέσσερα διαφορετικά μέρη, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να  τραγουδήσει μόνο δύο φορές.

Η όλη εμφάνισή της, οι παρουσίες του χορευτικού και της ορχήστρας με τα παραδοσιακά όργανα και ιδιαίτερα εκείνη της Θρακιώτικης γκάιντας, εντυπωσίασαν και έκαναν τους διοργανωτές να ζητήσουν και επιπλέον εμφανίσεις της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …