Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιχείρηση «καθαρή παραλία» για τους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

Επιχείρηση «καθαρή παραλία» για τους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου

0

Ξεκίνησε ο καθαρισμός και η διαμόρφωση των παραλιών Ερασμίου και Μαγγάνων – Από 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες στις θέσεις τους – Sea track για ΑΜΕΑ και στην παραλία Μαγγάνων


«Νοικοκύρεμα» παραλιών και στον Δήμο Αβδήρων


Νωρίτερα ξεκίνησαν φέτος οι προετοιμασίες των παραλιακών Δήμων Αβδήρων και Τοπείρου για την υποδοχή των λουομένων στις παραλίες τους, καθώς το καλοκαίρι έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που αποτελούν τον κύριο παράγοντα για την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Ήδη και στην περιοχή μας αρκετοί ανυπόμονοι έχουν κάνει το πρώτο τους μπάνιο παρότι μέσα Απρίλη.

Το «Ε» μίλησε με τους αρμόδιους αντιδημάρχους σε Τόπειρο και Άβδηρα που έχουν σηκώσει τα μανίκια τους και έχουν πιάσει ήδη δουλειά.

Ξεκίνησε ο καθαρισμός και η διαμόρφωση των παραλιών Ερασμίου και Μαγγάνων

Δυο οργανωμένες παραλίες μεγάλη έκτασης έχει στην επίβλεψή του ο Δήμος Τοπείρου, αυτή του Ερασμίου και των Μαγγάνων. Όπως μας ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Τουργκαΐδης: Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον καθαρισμό και την διαμόρφωση των παραλιών Ερασμίου και Μαγγάνων. Ισοπεδώνουμε σε σημεία που χρειάζεται , κοσκινίζουμε την άμμο και καθαρίζουμε. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Επίσης έχουμε καθαρίσει το πάρκινγκ και το οδικό δίκτυο από τις δύο πλευρές για να εξασφαλίσουμε την ορατότητα και την οδική ασφάλεια».



Από 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες στις θέσεις τους –  Sea track για ΑΜΕΑ και στην παραλία Μαγγάνων

Όπως ανέφερε ο κ. Τουργκαΐδης γίνεται προσπάθεια να τοποθετηθεί ακόμη ένα sea track για ΑΜΕΑ στα Μάγγανα όπως αυτό που υπάρχει στο Εράσμιο. Διαβεβαίωσε δε ότι οι ναυαγοσώστες θα είναι στις θέσεις τους από 1η Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες με την ναυαγοσωστική για τις συμβάσεις. Να σημειώσουμε πως στις παραλίες Μαγγάνων και Ερασμίου υπάρχουν από δύο beach bar που αναπτύσσουν ομπρέλες και ξαπλώστρες στον αιγιαλό και αυτά θα παραμείνουν και φέτος. Πλέον άλλαξε το καθεστώς σ’ ότι αφορά τον αιγιαλό και τις δημοπρασίες και τις μισθώσεις δεν τις κάνουν πλέον οι Δήμοι αλλά η κτηματική υπηρεσία και όποιος θέλει να δραστηριοποιηθεί υποβάλλει αίτημα στην κτηματική και όχι στον οικείο Δήμο.

Το Μεγάλο Δάσος στο επίκεντρο της πυροπροστασίας στο Δήμο Τοπείρου

Ο καθαρισμός και η αποψίλωση χόρτων δεν γίνεται όμως μόνο για λόγους ευπρεπισμού αλλά και για λόγους πολιτικής προστασίας. Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δαργανίδης Νεραντζής, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καθαρισμού των δημοτικών οικοπέδων: «Έχουμε ενημερώσει τους δημότες μας για την υποχρέωσή τους να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους. Κάποιοι το κάνουν κάποιοι όχι . Υπάρχουν πολλά εγκαταλειμμένα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα καθαρίσουμε και να αναζητήσουμε τους ιδιοκτήτες. Αυτό όμως που κυρίως μας απασχολεί και εστιάζουμε την προσοχή μας είναι η πυροπροστασία του Μεγάλου Δάσους στο Δασοχώρι και στην περιοχή των Τοξοτών», σημειώνει ο κ. Δαργανίδης.

Νοικοκύρεμα παραλιών και στον Δήμο Αβδήρων – Ξεκίνησαν από τα πέριξ

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Φώτης Σταυρακάρας έχει ξεκινήσει περιμετρικά ο καθαρισμός του οδικού δικτύου που οδηγεί στις παραλίες και από τις 20 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών : «Ξεκινάμε με στρώσιμο της άμμου και καθαρισμό από τις 20 Απριλίου. Τώρα καθαρίζουμε περιμετρικά το οδικό δίκτυο. Έχουμε πέντε οργανωμένες παραλίες, του Μυρωδάτου, Άη Γιάννη, τη διπλανή, του Coco’s, του Πόρτο Μόλο και της Μάνδρας. Έχουμε sea track σε Άη Γιάννη και Coco’s και φέτος θα τοποθετήσουμε και στο Μυρωδάτο. Έχουμε επίσης κινήσει τις διαδικασίες για τους αντίστοιχους ναυαγοσώστες σ’ όλες τις οργανωμένες παραλίες μας καθώς επίσης και για να ξαναπάρουμε γαλάζιες σημαίες για τις πέντε παραλίες μας. Τα beach bar είναι θέμα της κτηματικής υπηρεσίας», σημειώνει ο κ. Σταυρακάρας.

Στο θέμα της πυροπροστασίας ο Δήμος Αβδήρων έχει προβεί σε ενημέρωση προς τους δημότες για τον καθαρισμό οικοπέδων ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο αλσύλλιο του Άη Γιάννη όπου βρίσκονται οι κατασκηνώσεις Αβδήρων των οποίων έχει την αρμοδιότητα του καθαρισμού. Όπως όμως ανέφερε ο κ. Σταυρακάρας ο Δήμος δεν ειδοποιήθηκε ακόμη από την Πρωτοβάθμια για να ξεκινήσει τον καθαρισμό στις κατασκηνώσεις γεγονός που παραπέμπει ότι  δεν θα λειτουργήσουν και φέτος όπως δεν λειτουργήσαν και πέρσι.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Διπλό» κυνήγι πασχαλινών αυγών στα Άβδηρα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου με επίκεντρο τα παιδιά από τον Χορευτικό & Πολ…