Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκτός τεχνικού προγράμματος το ανοιχτό κολυμβητήριο στην Πετρελαιαποθηκών

Εκτός τεχνικού προγράμματος το ανοιχτό κολυμβητήριο στην Πετρελαιαποθηκών

0

Προστέθηκαν νέες μελέτες πυρασφάλειας για 20 σχολεία και μελέτες αδειοδότησης για τους παιδικούς σταθμούς –  Εκτός ΒΑΑ το «Π»


Δήμαρχος Ξάνθης: «Στοχεύουμε να οδηγήσουμε την δραστηριότητα της πόλης εκτός κέντρου»


Η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος 2024 ήταν το ένα και μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 5.30 το απόγευμα. Η τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία  και έρχεται ως φυσική συνέχεια της τροποποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ως προς το πεδίο παρέμβασης που είχε εξαγγείλει η δημοτική αρχή από την προηγουμένη συνεδρίαση λογοδοσίας.

Βγήκε από το τεχνικό προγράμματος το ανοιχτό κολυμβητήριο, και η 12 Αποστόλων – Εκτός ΒΑΑ το «Π»

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Κυριάκος Παπαδόπουλος οι αλλαγές αφορούν κυρίως μελέτες για νέα έργα ενώ τόνισε πως κύριο μέλημα είναι να αδειοδοτηθούν οι παιδικοί σταθμοί καθώς έχει λήξει η προθεσμία και να γίνουν οι μελέτες πυρασφάλειας για 20 σχολικές μονάδες. Οι νέες μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από ένα υπόλοιπο 489.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Από τη συζήτηση όμως αναδείχθηκε ότι υπάρχουν έργα, όπως το ανοιχτό Κολυμβητήριο επί της Πετρελαιοαποθηκών καθώς και η ανάπλαση της 12 Αποστόλων που έχουν απενταχθεί από το τεχνικό πρόγραμμα. Επίσης ιδιαιτέρως συζητήθηκε και το θέμα της απένταξης από το ΒΑΑ, της κατασκευής  του βορείου τμήματος της Καπναποθήκης «Π». Μάλιστα ο κ. Φανουράκης ανέφερε πως η Παρατήρηση της Αποκεντρωμένης ανέφερε για υψηλό βαθμό ωριμότητας της μελέτης του βορείου τμήματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αιτιολογία που πρόβαλε ο δήμαρχος περί «μη ωριμότητας και εν αμφιβόλω χρηματοδότησης» για να την απεντάξει,  αφορούσε στο νότιο και όχι το βόρειο τμήμα και σε κάθε περίπτωση ήταν μια πολιτική απόφαση η οποία θα κριθεί.

Δήμαρχος Ξάνθης: «Στοχεύουμε να οδηγήσουμε την δραστηριότητα της πόλης εκτός κέντρου»

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός: «Το όραμα της δημοτικής αρχής θα απεικονιστεί στο επιχειρησιακό σχέδιο. Ουσιαστικές προσθήκες στο τεχνικό πρόγραμμα κάνουμε εν μέρει με τα σχολεία και με το ΣΒΑΑ. Έχει αλλάξει η φιλοσοφία του προγράμματος. Συνοπτικά η αλλαγή στο ΣΒΑΑ αφορά εν μέρει με την περιοχή ανάπλασης το κομμάτι που αλλάζει είναι η ανάπλαση στη 12 Αποστόλων και η κατασκευή του «Π». Το νέο πεδίο ξεκινά από το Άλσος Ευμοίρου – Εθ. Αιμοδότη ανάπλαση άλσος «Φόρου», 28ης  Οκτωβρίου, πλατεία Διοικητηρίου και καταλήγει από Μπρωκούμη,  Καπνεργατών στον «Φόρο». Αυτές οι μελέτες θα κατατεθούν προς έγκριση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Στοχεύουμε να οδηγήσουμε την δραστηριότητα της πόλης εκτός κέντρου με το  Νέο αθλητικό κέντρο στην Εκτενεπόλ και την ανάπλαση του Άλσους Ευμοίρου. Πρόκειται για ένα άκρως αναπτυξιακό πρόγραμμα  θ’ αλλάξει την εικόνα της πόλης και για τους Ξανθιώτες και για όλους τους επισκέπτες μας».

Μ. Τσέπελης: «Διαφωνώ με την απένταξη του «Π» του Κολυμβητηρίου και της 12 Αποστόλων»

Σε τρία σημεία επικεντρώθηκαν οι διαφωνίες του πρώην δημάρχου Μανώλη Τσέπελη. Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του η διαφωνία του έγκειται  στην απένταξη του «Π» που θεωρεί όπως είπε,  εμβληματικό έργο για την πόλη και με την ένταξη στο ΒΑΑ ο δήμος θα συνέδραμε στην κατασκευή του έργου. Επίσης ανέφερε πως διαφωνεί με την προτεραιότητα που δόθηκε στην ανάπλαση της Περικλέους έναντι της 12 Αποστόλων που παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα και τέλος ότι διαφωνεί με την απένταξη από το τεχνικό πρόγραμμα της κατασκευής του κολυμβητηρίου. Για πολιτική απόφαση που δείχνει τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής έκανε λόγο ο Μ. Φανουράκης. Γι’ αυτό η παράταξη «Δύναμη για το Αύριο» ψήφισε Λευκό.

Αντίθετα η παράταξη «Μπροστά» με τον επικεφαλής Σάββα Μελισσόπουλου δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει εφόσον αποδειχθεί ότι η διαφοροποίηση του τεχνικού προγράμματος έχει να κάνει με τις διαφορετικές προτεραιότητες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…