Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέο κρούσμα απάτης μέσω Facebook

Νέο κρούσμα απάτης μέσω Facebook

0

Παρήγγειλε ηλεκτρικό ψαλίδι και του έστειλαν πλαστικά εργαλεία κηπουρικής


Η παραγγελία ήταν με αντικαταβολή 99€ της δήθεν ΜΑΚΙΤΑ. Βούλγαροι οι δράστες


Για τους κομπιναδόρους απατεώνες έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές στην Εφημερίδα, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για να προληφθούν ενέργειες εξαπάτησης.

Σήμερα λοιπόν παρουσιάζουμε απάτη σε βάρος συμπολίτη.

Ο άνθρωπός μας ενδιαφερόταν να προμηθευτεί ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος και σε περιήγηση στο Facebook είδε σχετική ανάρτηση διάθεσης του προϊόντος αξίας 99 ευρώ με πληρωμή αντικαταβολή.

Μπήκε στο site, παρήγγειλε το ηλεκτρικό ψαλίδι και σε διάστημα 20 ημερών η εταιρεία ταχυμεταφορών του έφερε το δέμα του. Πλήρωσε την συμφωνηθείσα αξία ο άνθρωπός μας και ακολούθησε η πρώτη ψυχρολουσία. Αντί για ηλεκτρικό ψαλίδι του έστειλαν διάφορα είδη για κηπουρική στο μπαλκόνι!

Επικοινώνησε με τα κεντρικά της εταιρείας ταχυμεταφορών, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει τηλέφωνο ή διεύθυνση του αποστολέα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να βοηθήσει. Μάλιστα στο site στο FB υπήρχε ΑΦΜ της «εταιρείας» το οποίο όμως αποσύρθηκε και δεν εμφανίζεται απολύτως κάτι σχετικό με το site και την διαφήμιση.

Στην ψεύτικη και παραπλανητική μάλιστα ανάρτηση ανέφερε ότι το ηλεκτρικό ψαλίδι είναι της γνωστής και ιδιαίτερα ποιοτικής εταιρείας ΜΑΚΙΤΑ.

Σημείωση: Στην αποστολή, η μαϊμού εταιρεία που λέγεται ότι εδρεύει στη Βουλγαρία, αντί ηλεκτρικού ψαλιδιού, έστειλε δύο φτιαράκια, ένα κόφτη για κλάδεμα, ένα ραντιστήρι, δύο πλαστικά για τη συλλογή φύλλων, όλα ευτελούς αξίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…