Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Για το έγκλημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων ενημερώθηκαν μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας

Για το έγκλημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων ενημερώθηκαν μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας

0

Μέσω διαδραστικών παιχνιδιών έμαθαν για τη μεγάλη οικολογική αξία των προστατευόμενων περιοχών αρμοδιότητας της Μονάδας Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Νέστου Βιστονίδας και Ροδόπης


Με αφορμή την Εθνική Ημέρα Δράσης κατά των Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, η οποία έχει καθιερωθεί στις 22 Φεβρουαρίου, η Μονάδα Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Νέστου Βιστονίδας και Ροδόπης του ΟΦΥΠΕΚΑ διοργάνωσε μια σειρά δράσεων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το σοβαρό αυτό έγκλημα που συντελείται κατά της φύσης, αλλά και της ανθρώπινης ασφάλειας και υγείας.



Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, η οποία είναι παράνομη και διώκεται ποινικά, καθώς και για τις επιπτώσεις της στην άγρια ζωή. Μέσω διαδραστικών παιχνιδιών έμαθαν για τη μεγάλη οικολογική αξία των προστατευόμενων περιοχών αρμοδιότητας της Μονάδας Διαχείρισης, και τη σπανιότητα ορισμένων ζώων και φυτών που απαντώνται σε αυτές και  πληροφορήθηκαν για τις δράσεις που υλοποιούνται για την προστασία των ειδών και των οικοτόπων.

Το παρών έδωσε η τοπική Ειδική Μονάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΕΜΑΔΔ) του ΟΦΥΠΕΚΑ, η οποία αποτελείται από τον ειδικά εκπαιδευμένο για την ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων σκύλο, τη Λάικα, και τον χειριστή της, τον κ. Κωνσταντίνο Κυριακίδη. Ο κ. Κυριακίδης παρουσίασε τη δράση της ΕΜΑΔΔ και απάντησε σε πολλές απορίες των παιδιών σχετικά με την εκπαίδευση του σκύλου.

Για την αντιμετώπιση της παράνομης αυτής δραστηριότητας στην ύπαιθρο ο ΟΦΥΠΕΚΑ διαθέτει άλλες 6 Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΕΜΑΔΔ), κατανεμημένες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ έχει διοργανώσει σειρά σεμιναρίων κατάρτισης των εμπλεκόμενων φορέων και ημερίδων ενημέρωσης του κοινού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…