Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΦΥΠΕΚΑ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά των δηλητηριασμένων δολωμάτων

ΟΦΥΠΕΚΑ: Εκστρατεία ενημέρωσης κατά των δηλητηριασμένων δολωμάτων

0

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εθνικοί και περιφερειακοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν καθημερινά σποτ που ενημερώνουν για τις συνέπειες της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ύπαιθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία ενημέρωσης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εθνικοί και περιφερειακοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν καθημερινά σποτ που ενημερώνουν για τις συνέπειες της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ύπαιθρο.

Ταυτόχρονα, διοργανώνονται σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας, ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις καθώς και σεμινάρια επιμόρφωσης για τα στελέχη των Μονάδων Διαχείρισης του ΟΦΥΠΕΚΑ, των Δασικών και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, της Αστυνομίας και τα μέλη κυνηγετικών φορέων για την εξοικείωση με πρωτόκολλα διερεύνησης και εξιχνίασης εγκλημάτων με μεθόδους CSI.

Έγκλημα κατά συρροή

Τα δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) δεν κάνουν διακρίσεις. Όταν κάποιος βάζει ένα δηλητηριασμένο δόλωμα στη φύση ξεκινά ένας μακρύς κύκλος θανάτου που έχει οδηγήσει προστατευόμενα είδη ζώων, όπως γύπες και άλλα αρπακτικά πουλιά, στο χείλος της εξαφάνισης. Τσοπανόσκυλα, κυνηγόσκυλα και κατοικίδια αποτελούν κι αυτά συχνά θύματα, ενώ και η δημόσια υγεία απειλείται, εξαιτίας των τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται. Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι έγκλημα κατά συρροή και τιμωρείται από τον Νόμο.

«Είναι στο χέρι μας να βάλουμε τέλος στη δηλητηρίαση της ζωής της υπαίθρου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΦΥΠΕΚΑ. Για την υλοποίηση της ενημερωτικής εκστρατείας ο ΟΦΥΠΕΚΑ συνεργάζεται με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

 

Εγκρίθηκε νέο έργο για αιολικό στη Ροδόπη

Σε ποια περιοχή θα γίνει

Πράσινο φως έλαβε ακόμα ένα πρότζεκτ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) το οποίο περιλαμβάνει έργο για αιολικό σταθμό στη Ροδόπη.

Αναλυτικότερα πρόκειται για το σχέδιο για την κατασκευή και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 24MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 24MW στον Δήμο Αρριανών στη Ροδόπη.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή το έργο έκανε αποφασιστικό βήμα στον αδειοδοτικό “μαραθώνιο” καθώς έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Φορέας υλοποίησης του έργου για αιολικό στη Ροδόπη είναι η εταιρεία E.S. ENERGY.

Ταυτότητα του έργου

Το έργο αφορά σε αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 24MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 24MW, στη θέση «ΛΟΦΟΣ – ΠΟΥΛΙΑ», και συνοδά έργα βελτίωσης υφιστάμενης οδοποιίας και διάνοιξης νέας και έργα εσωτερικού δικτύου ηλεκτρικής διασύνδεσης, εντός των διοικητικών ορίων της Δ.Ε. Κέχρου, του Δήμου Αρριανών, Π.Ε. Ροδόπης», της εταιρείας «ES ENERGY Ε.Π.Ε.».

Ο αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα αποτελείται από τέσσερις (4) ανεμογεννήτριες (α/γ) τύπου VESTAS V150-6,0MW, ονομαστικής ισχύος 6,0MW εκάστη, με πτερωτή τριών (3) πτερυγίων, διαμέτρου πτερωτής 150m και πυλώνα ύψους 105m. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς είναι 24MW και η μέγιστη ισχύς παραγωγής είναι 24MW. Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα γίνει σε πολύγωνο εμβαδού 2.886.682,63τ.μ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…