Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα κινητοποίηση για τα θύματα των Τεμπών την Κυριακή στην Ξάνθη

Νέα κινητοποίηση για τα θύματα των Τεμπών την Κυριακή στην Ξάνθη

0

Διοργανώθηκε από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων με αίτημα να διερευνηθούν τα αίτια σε βάθος και διαχρονικά

 

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και φοιτητών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η συγκέντρωση που κάλεσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης  για να καταγγελθεί  το έγκλημα με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη.

Οι συγκεντρωμένοι μέσα από την πορεία που έγινε στις γειτονιές της πόλης διατράνωσαν: «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για εσένα νεκρέ».

Σε σύντομη στάση μπροστά από το μνημείο των πεσόντων καπνεργατών ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης, Νάσος Παπαδόπουλος  απεύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας: «Μέσα από αυτήν την κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το έγκλημα των Τεμπών. Θέλουμε από αυτό το βήμα να απευθύνουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών, στη πλειοψηφία τους νέους ανθρώπους, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις για την αναζήτηση των αιτιών. Και δεν είναι η ατυχία, ούτε η κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω από τη ζωή. Αυτές βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ειδικά από το 1991 και μετά, μέσω της λεγόμενης πολιτικής απελευθέρωσης των μεταφορών». Ακόμη, πρόσθεσε: «οι ευθύνες είναι εγκληματικές. Οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους φώναζαν για τα μέτρα ασφαλείας. Αντ΄ αυτού η εργοδοσία απαντούσε με εξώδικα σε συνδικαλιστές, το κράτος κήρυττε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες τους. Να απολογηθούν όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…