Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων: Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ γίνεται πλέον οικογενειακή υπόθεση

Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων: Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ γίνεται πλέον οικογενειακή υπόθεση

0

Σε ανακοίνωση προχώρησε το συνδικαλιστικό σχήμα με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης


Η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων εξέδωσε καυστική ανακοίνωση με την οποία κατέκρινε την στάση των ΔΑΚΕ και ΔΗ.ΣΥ. στην συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ΔΑΚΕ και ΔΗ.ΣΥ. μοίρασαν τις θέσεις μεταξύ τους στο Προεδρείο και αγνόησαν αλαζονικά τα αποτελέσματα της κάλπης και το 2017 και το 2023. «Η πρότασή μας για αντιπροσωπευτικό, διαπαραταξιακό προεδρείο, που αποτυπώνει τη δύναμη των παρατάξεων και εξυπηρετεί τη λειτουργικότητα των ΔΣ, αγνοήθηκε. Από μέρους μας θέσαμε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα, όχι επειδή κοπτόμασταν για κάποια θέση, αλλά επειδή περιμέναμε την αποτύπωση της βούλησης των εργαζομένων η οποία μας κατέταξε δεύτερη δύναμη και το 2017 και το 2023», τόνισε η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων.

Επίσης το συνδικαλιστικό σχήμα υπογράμμισε ότι «το προεδρείο της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ξάνθης μετά τη συγκρότησή του συγκροτείται ως εξής: Πρόεδρος: ΔΑΚΕ, Γραμματέας: ΔΗ.ΣΥ, Αναπληρωτής Πρόεδρος: ΔΑΚΕ, Υπεύθυνος Οικονομικού: ΔΑΚΕ, Υπεύθυνος Οργανωτικού: ΔΑΚΕ. Είναι ξεκάθαρο ότι για τους αντιπροσώπους των ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ γίνεται πλέον ….οικογενειακή υπόθεση! Αντιλαμβανόμαστε, επίσης, ότι η σύνθεση αυτή ούτε τη Δημοκρατία σέβεται, ούτε την αντιπροσωπευτικότητα», ενώ πρόσθεσε ότι «ως Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων στην πρότασή μας για την διαπαραταξιακή αναλογική συγκρότηση του Προεδρείου εκφράσαμε την αμφισβήτησή μας για τον πλειοψηφούντα εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ, καθώς η θητεία του τέως και νυν τελικά προέδρου, ταυτίστηκε με μια μακρά περίοδο αδράνειας, έλλειψης διάθεσης συνεννόησης με πρωτοβάθμια σωματεία και άλλους φορείς και μη προωθητικής τακτικής ως προς τους εργασιακούς αγώνες».

Κλείνοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων είναι ένα ευρύτερο συνδικαλιστικό σχήμα της Αριστεράς χωρίς να πατρονάρεται από κανένα κόμμα. Σε μια περίοδο, μεταμνημονιακή κατά τα άλλα, όπου διακυβεύονται στην κοινωνία και στην εργασία θεμελιώδη ζητήματα δηλώνουμε παρών. Το μοντέλο του κομματικού συνδικαλισμού που εκπροσωπεί η ΔΑΣ αδυνατεί, κατά τη γνώμη μας, να ανταπεξέλθει στα, φλέγοντα ζητήματα του καιρού μας, τα οποία απαιτούν αναζήτηση συγκλύσεων και δημιουργία μετώπου όλων των προοδευτικών δυνάμεων και όχι παραταξιακές περιχαρακώσεις. Απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα που ξηλώνει εργασιακά δικαιώματα, που υπονομεύει το κοινωνικό κράτος και εξαθλιώνει τις ζωές των εργαζομένων καλούμε και τις άλλες παρατάξεις καθώς και όλες και όλους εργαζόμενες,-ους να συνεργαστούμε και να συμμετέχουμε ενδυναμώνοντας τις συλλογικές εκπροσωπήσεις μας αλλά και τον κοινό μας αγώνα για εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…