Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων: «Συνεχής η υποβάθμιση του ΓΝΞ»

Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων: «Συνεχής η υποβάθμιση του ΓΝΞ»

0

«Η υποβάθμιση του ΓΝΞ προκαλεί ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο στην υγεία των πολιτών όσο και στην τοπική κοινωνία»


Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων που αφορά τα απογευματινά χειρουργεία τα οποία πρόσφατα ξεκίνησαν και στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ιδιωτικά Απογευματινά Χειρουργεία ο «Δούρειος Ίππος» των Ιδιωτικοποιήσεων

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, ξεδιπλώνει τη πολιτική της στην Υγεία. Στόχος είναι η παραπέρα συρρίκνωση των Δημοσιών Δομών, αλλά και η Ιδιωτικοποίηση όχι μόνο, των υποστηρικτικών υπηρεσιών (φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση που έχουν δοθεί σε εργολάβους) αλλά πλέον και του πυρήνα του Δημοσίου Συστήματος, που είναι οι χειρουργικές πράξεις.

Με Σημαία «την αντιμετώπιση της μεγάλης λίστας Αναμονής» βάζει το Πολίτη να πληρώνει από τη τσέπη του, τις αμοιβές των Ιατρών και του λοιπού προσωπικού, νομοθετώντας ουσιαστικά το «φακελάκι». Πλέον οι ασθενείς εγχειρίζονται κατά προτεραιότητα όχι λόγω της βαρύτητας της νόσου τους, αλλά επειδή πληρώνουν. Το «νόμιμο φακελάκι» επιχειρείται να γενικευτεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και φυσικά και στο νοσοκομείο της Ξάνθης όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά λίστα προβλημάτων με μεγαλύτερο από αυτά την υποστελέχωση. Προβλήματα που αποδυναμώνουν και απαξιώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αλλά και το ΓΝΞ.

Όπως καίρια αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΓΝΞ «σε μια περιοχή με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την κατηγοριοποίηση των πολιτών σε έχοντες και μη όσον αφορά την πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Οι έχοντες θα προηγούνται στην περίθαλψη αφού στα απογευματινά χειρουργεία θα τους δίνεται η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα παρακάμπτοντας χρόνιες λίστες χειρουργείων. Η άνιση μεταχείριση των ασθενών καταρρίπτει κάθε έννοια ισότητας σε έναν τόσο καίριο τομέα όπως αυτός της υγείας.»

Και ενώ η λύση στο πρόβλημα θα ήταν το άνοιγμα των κλειστών αιθουσών χειρουργείων με τις προσλήψεις του αναγκαίου Προσωπικού, η Κυβέρνηση σαν άλλος Μιθριδάτης συνεχίζει να δηλητηριάζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με νέες και ακριβές Ιδιωτικοποιήσεις, με στόχο να τελειώσει με τη Δωρεάν Δημόσια Υγεία.

Η απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και η συνεπακόλουθη υποβάθμιση, του ΓΝΞ προκαλεί ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο στην υγεία των πολιτών όσο και στην τοπική κοινωνία καθώς το νοσοκομείο μας είναι βασικός πυλώνας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας.

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης αφουγκραζόμενο την αγωνία των πολιτών, τις παρεμβάσεις των φορέων όπως σωματεία εργαζομένων και ιατρικοί σύλλογοι οφείλει να αναλάβει συντονιστικό ρόλο  για την ανάδειξη και υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της Υγείας κάτι που έχει  πράξει και στο παρελθόν.

Η πρόκληση συνδιάσκεψης με σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς καθώς και εκπροσώπους κομμάτων για την υπεράσπιση του ΓΝΞ και διεκδίκηση της Υγείας όχι ως εμπορεύματος αλλά ως Κοινωνικού Αγαθού θεωρούμε ότι αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…