Αρχική Χωρίς κατηγορία Κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα έξοδα καύσης νεκρών ζώων

Κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα έξοδα καύσης νεκρών ζώων

0

Βάσει της οποίας τα έξοδα καύσης θα είναι ανάλογα με το βάρος και τον αριθμό των νεκρών ζώων και θα βαρύνουν πλέον τους ίδιους


Ο πρόεδρος του Κόμματος, Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων για τα έξοδα καύσης νεκρών ζώων.

Στην επιστολή του, ο κ. Βελόπουλος αναφέρει ότι το πρόγραμμα αποκομιδής νεκρών ζώων από την εταιρεία «ΚΑΥΣΗ» έληξε στις 31/10/2023. Η εταιρεία γνωστοποίησε στους κτηνοτρόφους ότι από την 01/11/2023 θα υπογράψουν υποχρεωτικά νέα σύμβαση, βάσει της οποίας τα έξοδα καύσης θα είναι ανάλογα με το βάρος και τον αριθμό των νεκρών ζώων και θα βαρύνουν πλέον τους ίδιους.

Ο κ. Βελόπουλος επισημαίνει ότι η ζημιά των κτηνοτρόφων σε ζωικό κεφάλαιο με τον θάνατο των ζώων είναι τεράστια, ενώ η επιπλέον επιβάρυνσή τους με την καύση τους γίνεται δυσβάστακτη.

Στην επιστολή του, ο κ. Βελόπουλος ερωτά τον κ. Υπουργό τι προτίθεται να πράξει, προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να μην επιβαρύνονται με τα επιπλέον έξοδα καύσης των νεκρών ζώων.

Ο κ. Βελόπουλος καταλήγει στην επιστολή του ότι η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί αρωγός στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μουσικές γωνιές στο σκηνικό του 9ου Φεστιβάλ « Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Ακούσματα από κάθε γωνιά «τραβούν το βλέμμα» ντόπιων και επισκεπτών Σήμερα στις 19:00 επί …