Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Μουσικές γωνιές στο σκηνικό του 9ου Φεστιβάλ « Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Μουσικές γωνιές στο σκηνικό του 9ου Φεστιβάλ « Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

0

Ακούσματα από κάθε γωνιά «τραβούν το βλέμμα» ντόπιων και επισκεπτών


Σήμερα στις 19:00 επί της κεντρικής πλατείας ολοκληρώνεται για φέτος και δίνει ραντεβού για τον επόμενο χρόνο με τις πιο όμορφες εντυπώσεις


Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» φτάνει στο τέλος του αφήνοντας για ακόμη μία χρονιά τις καλύτερες εντυπώσεις. Μάλιστα η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η εικόνα της πόλης το διάστημα αυτό. Μουσικά ακούσματα από κάθε γωνιά «τραβούν το βλέμμα» ντόπιων και επισκεπτών, ενώ το θέαμα κορυφώνεται στην κεντρική πλατεία, όπου επί σκηνής οι μουσικοί όχι μόνο εντυπωσιάζουν με τις ερμηνείες τους, αλλά και καλούν τους περαστικούς για μία στάση με μουσικές εκπλήξεις.

Αξιέπαινη μπορεί να χαρακτηριστεί η συμμετοχή των παιδιών, τα οποία μέσω της δυναμικής παρουσίας τους αφήνουν το αποτύπωμά τους και για τους επόμενους. Άλλωστε, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες είναι χωρίς αμφισβήτηση πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς σε κάθε σοκάκι της παλιάς πόλης παιδικές παρουσίες να «πλημμυρίζουν» με χαμόγελο και θετική αύρα την πόλη.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα στις 19:00 το πρόγραμμα «κλείνει» για φέτος με την επίσημη τελετή λήξης στην Πλατεία Δημοκρατίας όπου θα λάβει χώρα συναυλία με διευθυντή τον Νίκο Κυπουργό. Μαθητές και μαθήτριες των συμμετεχόντων Μουσικών Σχολείων θα ερμηνεύσουν μελωδίες σε μία μεγάλη αποχαιρετιστήρια συναυλία. Επίσης, θα δοθεί και συναυλία μαθητών Μουσικών Σχολείων που συμμετείχαν στα Βιωματικά Εργαστήρια Jazz και σύγχρονης μουσικής.

Συνεπώς, μένουμε όλοι και όλες συντονισμένοι!! Χειροκροτούμε την προσπάθεια των μαθητών και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου…


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Δεύτερη Ανάσταση στη Χρύσα Ξάνθης

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι   Τη μεγάλη γιορτή της Χ…