Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Να σταματήσουν οι εκβιασμοί με τις τιμές στο γάλα ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Να σταματήσουν οι εκβιασμοί με τις τιμές στο γάλα ζητούν οι κτηνοτρόφοι

0

Η μείωση των επιδοτήσεων σε συνδυασμό με την πτώση τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους και αναγκάζει πολλούς να αλλάξουν επάγγελμα


Η μείωση των επιδοτήσεων σε συνδυασμό με την πτώση τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους και αναγκάζει πολλούς να αλλάξουν επάγγελμα.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που μας συνθλίβει.

Η τεράστια μείωση των επιδοτήσεων, η ολέθρια πτώση τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα μεταλλάσσει την επιβίωσή μας σε ανυπέρβλητη πρόκληση.

Η αλλαγή επαγγέλματος γίνεται ρουτίνα για πολλούς από εμάς και μοιάζει μη αναστρέψιμη, ενώ η πλημμυρίδα νοθειών με αγελαδινό γάλα στο εθνικό μας προϊόν, καταδεικνύει την αποτυχία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Σαν Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), απαιτούμε επειγόντως από τις βιομηχανίες να σταματήσουν τον εκβιασμό μας, μέσω των τιμών και να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη στις συναλλαγές τους με τους κτηνοτρόφους.

Παράλληλα, καταγγέλλουμε την εμφανή αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών, που αφήνει το πεδίο ελεύθερο για ανεξέλεγκτες νοθείες, όπου σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες κυρώσεις των εγκληματιών που νοθεύουν το εθνικό μας προϊόν την ΦΕΤΑ, οδηγούν το καλύτερο τυρί στον κόσμο σε υποβάθμιση ποιότητας και τιμών, χωρίς να χρειάζεται να αναφέρουμε για άλλη μια φορά τον κίνδυνο προστασίας του ΠΟΠ στο συγκεκριμένο προϊόν το οποίο απειλείται πολλά χρόνια τώρα από άλλες χώρες.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεση δράση, ενισχύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και προωθώντας αυστηρές και πραγματικές κυρώσεις για όσους υποκύπτουν στη διαδικασία των νοθειών.

Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες βιομηχανίες έχουν βρεθεί με νοθείες, όπου σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες κυρώσεις, τους δίνουν περιθώριο να συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές εις βάρος των άλλων επιχειρήσεων δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ζητάμε επίσης άμεση ενεργοποίηση του  πετυχημένου πιλοτικού προγράμματος «ΑΡΤΕΜΙΣ 2» για  όλη τη χώρα.

Καλούμε το ΥΠΑΑΤ να αναθεωρήσει την ΚΑΠ, ξεκινώντας διαβουλεύσεις με τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες άμεσα, ώστε μαζί να διαμορφώσουμε την ΚΑΠ βασισμένη στις πραγματικές ανάγκες της πρωτογενούς παραγωγής και όχι συγκεκριμένων λόμπι.

Μόνον έτσι μπορούμε να σταθούμε αντιμέτωποι με αυτήν την κρίση και να διαφυλάξουμε τον τομέα μας και την εγχώρια παραγωγή.

Ενωμένοι για την επιβίωσή μας και την προστασία της ελληνικής γεωργίας, καλούμε όλους σας να σταθούμε αντιμέτωποι με την παραβατικότητα και να δράσουμε άμεσα, σε αντίθετη περίπτωση οι μηχανές των τρακτέρ δεν αργούν να ζεσταθούν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…