Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Άρειος Πάγος ερευνά τους αιφνίδιους θανάτους αθλητών

Ο Άρειος Πάγος ερευνά τους αιφνίδιους θανάτους αθλητών

0

Οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν στο ποδόσφαιρο (228)

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου είχε αποστείλει σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας εγκύκλιο, με την οποία τους καλούσε να ερευνήσουν διεξοδικά περιστατικά αιφνιδίων θανάτων αθλητών.

Θα υπάρξει ενδελεχής εξέταση για το αν οι αιφνίδιοι θάνατοι προέρχονται από λήψη αναβολικών ουσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) το 2021 διενεργήθηκαν συνολικά 931 έλεγχοι ντόπινγκ (912 σε δείγματα ούρων και 19 σε δείγματα αίματος). Οι 620 έλεγχοι διενεργήθηκαν εντός διοργάνωσης και οι 311 ήταν αιφνιδιαστικοί.

Οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν στο ποδόσφαιρο (228), ακολούθησαν το μπάσκετ (164), ο στίβος (118), ο υγρός στίβος (95) και τα ΑμεΑ (70).

Έγινε διαχείριση δέκα υποθέσεων πιθανής παράβασης κανόνων αντιντόπινγκ. Από αυτές οι οκτώ αφορούσαν αντικανονικά αναλυτικά ευρήματα σε δείγματα ούρων, 1 υπόθεση αφορούσε αποφυγή ελέγχου και 1 υπόθεση σε πιθανή παραβίαση περιόδου αποκλεισμού.

Τελικά καταλογίστηκε παράβαση κανόνων αντιντόπινγκ σε έξι αθλητές (2 άρσης βαρών, 1 κολύμβησης, 1 στίβου, 1 μπάσκετ και 1 πυγμαχίας).

Την έρευνα εποπτεύει η κ. Σακελλαροπούλου, η οποία πλέον έχει οριστεί από τον Αρειο Πάγο να επιλύει τις διαφωνίες που προκύπτουν μεταξύ ευρωπαϊκής και ελληνικής εισαγγελίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…