Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φάβα με τζιμιτσούρι κάπαρης

Φάβα με τζιμιτσούρι κάπαρης

0

Υλικά για την φάβα:

-500 γρ. φάβα

-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-1 μικρό καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες

-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

-1.000 ml καυτό νερό

-3 κ.σ. υγρό ζωμό λαχανικών

-αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-ελαιόλαδο

Υλικά για το chimichurri κάπαρης:

-4 κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη

-1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

-1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κυβάκια

-1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

-½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

-½ κ.σ. ξερή ρίγανη

-3 κ.σ. κόκκινο ξύδι

-100-150 ml ελαιόλαδο

Ξεκινάμε με την φάβα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την φάβα, την καλύπτουμε με κρύο νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.  Παράλληλα σε μία κατσαρόλα βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.

Σουρώνουμε τη φάβα την μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Περιχύνουμε με το καυτό νερο και προσθέτουμε τον υγρό ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Όταν αρχίσει να βράζει η φάβα, χαμηλώνουμε τη φωτιά μισοκλέινουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25-30 λεπτά, ξαφρίζοντας ανά τακτά διαστήματα την επιφάνεια με μία τρυπητή κουτάλα, εάν χρειάζεται.

Όσο βράζει η φάβα ετοιμάζουμε το chimichurri. Σε ένα μπολ βάζουμε την κάπαρη, το σκόρδο, την ντομάτα, την πιπεριά τσίλι, τον μαϊντανό, την ξερή ρίγανη και περιχύνουμε με το ξύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το chimichurri στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Όταν η φάβα μας είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε καλά με το ραβδομπλέντερ, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατ’ επιλογή. Προσέχουμε να μην αλατίσουμε πολύ την φάβα γιατί το chimichurri λόγω της κάπαρης ίσως να είναι αρκετά αλμυρό.

Σερβίρουμε την φάβα σε ένα βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με το chimichurri κάπαρης και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα παξιμάδια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…