Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Επιστροφή στα θρανία» με τον επίσημο Αγιασμό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

«Επιστροφή στα θρανία» με τον επίσημο Αγιασμό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

0

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και οι παρευρισκόμενοι θεσμικοί ευχήθηκαν καλή και δυναμική σχολική χρονιά

Εγκαινιάστηκαν και τα νέα γήπεδα μπάσκετ με την χορηγία του ιδρύματος «Μαζί για το Παιδί»

Χθες Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου χτύπησε το πρώτο κουδούνι και σήμανε την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, αν και για κάποια σχολεία, για κάποιους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς δυστυχώς δεν ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά, μιας και οι καταστροφικές πλημμύρες μετατόπισαν προς τα πίσω την ημερομηνία έναρξης των σχολείων.

Όσον αφορά την Ξάνθη, στα Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης, 4ο και 12ο τελέστηκε ο επίσημος αγιασμός από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, ο οποίος καλωσόρισε τους νέους μαθητές και ευχήθηκε σε όλους δύναμη και κουράγιο.

Η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», κα Μαρτίνου και ο Μητροπολίτης κκ Παντελεήμων έκοψαν την κορδέλα στο πλαίσιο των εγκαινίων ανακατασκευασμένων γηπέδων στον αύλειο χώρο

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Αναντίρρητα, με την παρουσία τους τίμησαν αυτή την ημέρα και έδειξαν έμπρακτα πως στηρίζουν την προσπάθεια παιδιών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων.

Ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, κ. Παύλος Γκουρνέλης στάθηκε στα ακόλουθα:

«Σήμερα αρχίζει μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη με όνειρα, φιλοδοξίες, προσδοκίες για πρόοδο και ευκαιρίες για επίτευξη νέων στόχων. Οι μαθητές και μαθήτριες, ο Σύλλογος Διδασκόντων κι εγώ προσωπικά, αρχίζουμε ένα κύκλο μαθημάτων με πολλή όρεξη και την πεποίθηση πως η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη πιο δημιουργική από τις χρονιές που προηγήθηκαν. Η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών είναι για εμάς αυτονόητη. Η ασφάλεια των μαθητών μας και η βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου τοποθετούνται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να απευθυνθώ στα πρωτάκια μας με ένα ειδικό καλωσόρισμα καθώς τους εύχομαι καλή προσαρμογή στο σχολείο, ‘’έρχεστε στο δεύτερό σας σπίτι’’. Μαζί θα μεγαλώσουμε και θα τα καταφέρουμε. Καταληκτικά, επισημαίνω πως υπάρχει ένας δεύτερος λόγος χαράς διότι σας υποδεχόμαστε σε ένα σχολείο διαφορετικό, ελκυστικό και καινοτόμο, όχι μόνο στους τρόπους διδασκαλίας, αλλά και στην εξωτερική του όψη. Γι’ αυτό τον λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω Το ίδρυμα “Μαζί για το Παιδί’’ που με την ευγενική υποστήριξη της χορηγίας μάς χάρισε τα τέσσερα ανακατασκευασμένα γήπεδα στον αύλειο χώρο μας τα οποία έχουμε την τιμή να εγκαινιάζουμε σήμερα».

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου κα Κουβέτη, η οποία ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά με υγεία και δύναμη.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης ανέφερε στο «Ε»: «Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά μας πάνω από όλα υγεία. Επίσης, εύχομαι να μην επαναληφθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από τις θεομηνίες. Εύχομαι να αφοσιωθούν γονείς, εκπαιδευτικοί και ο δήμος για την σχολική χρονιά των παιδιών μας με όσο το δυνατόν καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα!»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, Σάββας Μελισσόπουλος σημείωσε στο «Ε»: «Είναι μία χαρμόσυνη ημέρα. Το σχολείο γέμισε από παιδικές φωνές, είναι η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Το μυαλό μας είναι στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, στα παιδιά και στις οικογένειες που θα δυσκολευτούν να πάνε στο σχολείο αυτή την μέρα. Όλοι μαζί, ωστόσο οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, να προβλέπουμε ως κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα παρόμοια φαινόμενα».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός τόνισε στο «Ε»: «Μεγάλη ημέρα όπως κάθε χρονιά είναι ο Αγιασμός. Εμείς είμαστε εδώ κι ως γονείς. Εύχομαι καλή δύναμη, υγεία πάνω από όλα στα παιδιά, στους γονείς, στους δασκάλους τους. Τέλος, εύχομαι κουράγιο και υπομονή για να έχουμε μία καλή σχολική χρονιά!»

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, υπογράμμισε στο «Ε»: «Πρώτη μέρα σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας και της δικής μας πόλης, της Ξάνθης. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά μία δημιουργική χρονιά, κουράγιο και δύναμη στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς. Ελπίζουμε να μην ζήσουμε κι εμείς τέτοιες δύσκολες καταστάσεις παρόμοιες με αυτές στη Θεσσαλία όπου δεν χτύπησε το κουδούνι σήμερα, δεν άνοιξαν τα σχολεία».

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι

Μετά το πέρας του αγιασμού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γηπέδων μπάσκετ που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου με την χορηγία του ιδρύματος ‘’Μαζί για το Παιδί’’. Η πρόεδρος της Ένωσης, κα Μαρτίνου και ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων έκοψαν την κορδέλα.

Η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κα Εύη Στυλιανίδου υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε την ‘’Ένωση Μαζί για το Παιδί’’ και την εταιρεία bwin. Μετά από πολλές επικοινωνίες, συνεργασίες και την άοκνη προσπάθεια των διευθυντών του σχολείου μας αποκτούμε αυτό το έργο. Τα γήπεδα έγιναν με τις σύγχρονες προδιαγραφές και θα παραδοθούν στις υποδομές του σχολείου μας σήμερα. Από σήμερα, δηλαδή θα μπορούν τα παιδιά μας να έχουν την πολυτέλεια των υποδομών σε αυτόν τον κοινό αύλειο χώρο. Ευχαριστώ όλους σας και ιδιαίτερα τον Υποδιοικητή του 4ου Σώματος και το ενδιαφέρον του Στρατηγού, μιας και η ανταπόκρισή του είναι μεγάλη αναφορικά με όλες τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά».

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …