Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φασόλια μπαρμπούνια με ρύζι

Φασόλια μπαρμπούνια με ρύζι

0

-1 κούπα ξερά φασόλια μπαρμπούνια:

-1 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι

-4 κούπες νερό

-1 μεγάλο κρεμμύδι

-1 μεγάλη πράσινη πιπεριά:

-4 σκελίδες σκόρδο

-2 φύλλα δάφνη:

-1 1/2 κούπα μακρύκοκκο ρύζι

-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

-6 φέτες μπέικον

-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

-1 κουταλάκι κύμινο

-1 κουταλάκι ρίγανη

-2 κουταλιές σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

Μουλιάζετε αποβραδύς τα φασόλια σε αλατόνερο. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά. Τα βάζετε σε κατσαρόλα και μαζί τη μισή πιπεριά, το μισό κρεμμύδι όπως είναι ολόκληρο, 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, 4 κούπες νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, τα φύλλα δάφνης, σκεπάζετε με το καπάκι και την βάζετε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, 40 περίπου λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά, αφαιρείτε την πιπεριά, τη δάφνη, το σκόρδο και το κρεμμύδι, κρατάτε 2,5 κούπες από το νερό που έβρασαν και τα στραγγίζετε.

Ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο που κρατήσατε. Ψιλοκόβετε και το μπέικον. Ξεπλένετε το ρύζι με μπόλικο νερό και το στραγγίζετε. Ανάβετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε γάστρα που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας και στο φούρνο (ή σε κατσαρόλα αν δεν έχετε τέτοια γάστρα – θα το μεταφέρετε αργότερα σε γάστρα) σοτάρετε 4 – 5 λεπτά σε ελαιόλαδο το μπέικον μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ροδίσει καλά, περίπου. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά το κύμινο, και την ρίγανη και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν καλά και στο τέλος προσθέτετε το σκόρδο μαγειρεύοντας άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτετε το ρύζι και το ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα φασόλια, το υγρό που κρατήσατε, 1/2 κουταλάκι αλάτι και το ξύδι. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει βράση, κλείνετε με το καπάκι και βάζετε τη γάστρα στο φούρνο (αν το κάνατε σε κατσαρόλα, το αδειάζετε στη γάστρα, κλείνετε και βάζετε στο φούρνο).

Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το υγρό, περίπου 30 λεπτά. Ξεσκεπάζετε, ανακατεύετε και αφήνετε άλλα 5 λεπτά ξεσκέπαστο να ψηθεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…