Αρχική Χωρίς κατηγορία 13 συνδυασμοί και πάνω από 1000 υποψήφιοι για τους δήμους  της Ξάνθης

13 συνδυασμοί και πάνω από 1000 υποψήφιοι για τους δήμους  της Ξάνθης

0

Πέντε συνδυασμοί  στο δήμο Ξάνθης – Τρεις συνδυασμοί  στον Δήμο Αβδήρων – Τέσσερις συνδυασμοί  στον δήμο Μύκης – Ένας στον δήμο Τοπείρου

 

Πολυπληθέστερος συνδυασμός «Δύναμη για το Αύριο» του Μανώλη  Τσέπελη με 175 υποψηφίους

 

 

Μορφοποιήθηκε πλέον το εκλογικό σκηνικό στην Ξάνθη  μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας  κατάθεσης των υποψηφίων συνδυασμών που έληγε στις 31 Αυγούστου. Η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά και ήταν αρκετά χρονοβόρα καθόσον οι υποψήφιοι μετριούνται σε πάνω από 1.000 και είναι εύλογο ότι  κάθε υποψηφιότητα θα έπρεπε συνοδεύεται με όλα εκείνα τα δικαιολογητικά που προβλέπονται ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα κατά την ανακήρυξη των συνδυασμών που θα γίνει στις 10/9 και θα σηματοδοτήσει την επίσημη  έναρξη της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρχε αρκετό άγχος και  ξενύχτι το βράδυ της Πέμπτης κυρίως από  τους  επικεφαλής.

Πέντε συνδυασμοί  στο δήμο Ξάνθης

175 υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο «Δύναμη για το Αύριο» του Μανώλη  Τσέπελη

Ο πρώτος συνδυασμός στην Ξάνθη που κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην ηλεκτρονική Πύλη του ΥΠΕΣ, ήταν αυτός του νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Μανώλη Τσέπελη, «Δύναμη για το Αύριο». Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν 175 υποψήφιοι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό, πολυσυλλεκτικό και δυναμικό ψηφοδέλτιο, προσεκτικά καταρτισμένο που εκπροσωπεί ολόκληρο τον Δήμο Ξάνθης, με έμπειρα και ικανά στελέχη, νέα πρόσωπα στην τοπική αυτοδιοίκηση και από όλο το φάσμα της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής”.

«Οι πολιτικές διαμορφώνουν το αύριο του τόπου. Τα πρόσωπα όμως καλούνται να τις υλοποιήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι οι συνεργάτες μου στη νέα δημαρχιακή θητεία, όχι απλώς θα επιτελέσουν τον σκοπό τους, αλλά θα δώσουν προστιθέμενη αξία σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε, μια προσπάθεια που συνεχίζουμε δυναμικά μαζί, για το μέλλον τη Ξάνθης», τόνισε ο Μανώλης Τσέπελης.

169 υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο «Μπροστά» του Σάββα Μελισσόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι 86 είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και  οι υπόλοιπα στα τοπικά συμβούλια: « Είναι ένα δυναμικό πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο 169 συμπολιτών μας, που εγγυάται μια μεγάλη νίκη και μια πραγματική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος Ξάνθης στις 8 του Οκτώβρη. Είναι ένα ψηφοδέλτιο με τεχνοκράτες, επιστήμονες, ανθρώπους της εργασίας και ελεύθερους επαγγελματίες από όλα τα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα. Ανθρώπους που βρίσκονται μακριά από κομματικές και ιδεοληπτικές εμμονές, χωρίς να είναι επαγγελματίες πολιτικοί ή αυτοδιοικητικοί  έχοντας μόνο εφόδιο και προϋπόθεση το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για την Ξάνθη και τη διάθεσή τους να προσφέρουν σε αυτήν, προκειμένου όλοι μαζί να την κάνουμε λειτουργικότερη, ομορφότερη, μια σύγχρονη δηλαδή και ανεπτυγμένη πόλη.

Με νοικοκυροσύνη, εντιμότητα και συνεργασία αλλάζουμε άμεσα την εικόνα της πόλης μας!!», δήλωσε ο επικεφαλής  του συνδυασμού «Μπροστά», υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Μελισσόπουλος.

Με πλήρη συνδυασμό ο Στράτος Κοντός και ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος

Πλήρη συνδυασμό με το λογότυπο  «Η Ξάνθη Αλλιώς» κατέθεσε ο υποψήφιος  δήμαρχος Στράτος Κοντός καθώς επίσης και ο πρώην δήμαρχος επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Πρότυπο», Χαράλαμπος  Δημαρχόπουλος, όμως δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί τους  ώστε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος σ’ ότι αφορά τον δήμο Ξάνθης Η «Λαϊκή Συσπείρωση»  με επικεφαλής τον Κώστα Βογιατζή κατέθεσε ψηφοδέλτιο 63 υποψηφίων. Ο κ. Βογιατζής είναι για δεύτερη φορά επικεφαλής  και όπως ανέφερε στο «Ε»: «Κατά την θητεία μας αναδείξαμε μέσα στο δημοτικό  συμβούλιο θέματα που αφορούν τους πολίτες, θέματα καθημερινότητας. Είχαμε παρουσία στους λαϊκούς αγώνες  για  τα εργασιακά δικαιώματα, αναδείξαμε θέματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα. Θεωρούμε θα μας δώσουν δύναμη οι  πολίτες να αγωνιζόμαστε».

3 συνδυασμοί  στον Δήμο Αβδήρων

158 υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση» του Γιώργου Τσιτιρίδη

Ο συνδυασμός  ‘’ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ’’ του υποψήφιου Δημάρχου Αβδήρων Τσιτιρίδη Γεωργίου κατέθεσε ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από 158 υποψήφιους  Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους.

171 + 1 με τον συνδυασμό «ΤΩΡΑ Όλοι Μαζί Μπορούμε» του Α. Κριτσίνη

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Αθανάσιος Κριτσίνης επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΩΡΑ Όλοι Μαζί Μπορούμε» κατέθεσε ψηφοδέλτιο με 171 + 1 υποψήφιους: «Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημοσίως τους 171 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, του συνδυασμού μας, που μας εμπιστεύτηκαν και εντάχθηκαν στην κοινή προσπάθεια, να αλλάξουμε τον τόπο μας.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που για δυο μήνες ακούραστα εργάσθηκαν για την συγκρότηση του συνδυασμού και ιδιαίτερος τον φίλο μου κ. Δημήτρη Δόντσο που απέδειξε ότι είναι Άνθρωπος με αγάπη για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας», δήλωσε ο κ. Κριτσίνης.

4 συνδυασμοί  στον δήμο Μύκης

Στο δήμος Μύκης  κατέθεσε συνδυασμό ο νυν δήμαρχος Ριτβάν Ντελή  Χουσεΐν, Μουτζαχήντ Ντουκιατζή με ψηφοδέλτιο 67 υποψηφίων, ο  Κουρτ Αχμέτ με 126 υποψήφιους και ο πρώην δήμαρχος  Τζεμήλ Καπζά με 118 υποψήφιους. Όπως ανέφερε ο κ. Καπζά στο «Ε» : «Εκτιμώ πως δεν θα είναι εύκολες εκλογές. Εύχομαι να κυλήσει  η προεκλογική περίοδος ομαλά χωρίς σκληρές αντιπαραθέσεις και εντός των ορίων . Εμείς έχουμε μια καλή ομάδα με νέα άτομα καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες και  διεκδικούμε την διοίκηση του δήμου Μύκης. Διαθέτουμε εμπειρία και  θέληση. Καλές εκλογές και  να βγει  κερδισμένη η Δημοκρατία μας». Να σημειώσουμε ότι  δεν κατέθεσε συνδυασμό ο Εντέρ Μέτσογλου.

115 υποψήφιοι με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»  στον Δήμο Τοπείρου

Ψηφοδέλτιο με 115 υποψηφίους υπέβαλε ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» του δημάρχου Τοπείρου και εκ νέου υποψηφίου Θωμά Μίχογλου: «Μετά από μία δημιουργική θητεία αφού κάναμε πράξη όσα μαζί συναποφασίσαμε, διεκδικούμε την ανανέωση της μεταξύ μας εμπιστοσύνης. Διεκδικούμε να συνεχίσουμε το έργο μας για να κάνουμε το δήμο μας ακόμη καλύτερο. Ο Δήμος μας αλλάζει κάνοντας βήματα μπροστά. Συνεχίζουμε μαζί με τους συνεργάτες μας την κοινή προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Μίχογλου.

Να σημειώσουμε πως ο κ… Μίχογλου είναι ο μοναδικός  υποψήφιος στον δήμο Τοπείρου αφού η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να καταρτίσει συνδυασμό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μουσικές γωνιές στο σκηνικό του 9ου Φεστιβάλ « Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Ακούσματα από κάθε γωνιά «τραβούν το βλέμμα» ντόπιων και επισκεπτών Σήμερα στις 19:00 επί …