Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Γιορτές της Παλιάς Πόλης 2023: Δυναμική συνέχεια και τη νέα βδομάδα

Γιορτές της Παλιάς Πόλης 2023: Δυναμική συνέχεια και τη νέα βδομάδα

0

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου

Η 32η περίοδος εκδηλώσεων των Γιορτών Παλιάς Πόλης που θα πραγματοποιηθεί στον παραδοσιακό οικισμό της Ξάνθης και θα αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες οι οποίοι θα γιορτάσουν μαζί με τους κατοίκους της και ανακαλύψουν πτυχές της ιστορίας της πόλης ξεκίνησε. Σύλλογοι και φορείς ετοίμασαν και παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα, σύγχρονο και παραδοσιακό, όπως ακριβώς και ο οικισμός που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου:

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Έλσα Καριώτη

Η Έλσα Καριώτη, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και τα τελευταία 14 χρόνια ζει μόνιμα στη Ξάνθη. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι από πολύ μικρή ηλικία. Είναι πτυχιούχος Μουσικής Παιδαγωγικής με μεταπτυχιακό στο κλασσικό τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε δημοτικά και Μουσικά σχολεία. Το 2017 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό «Rising Star» στο πλευρό του Κώστα Μακεδόνα όπου ξεχώρισε για την υπέροχη χροιά της φωνής της αλλά και την ευγένεια του χαρακτήρα της. Το 2018 κυκλοφορεί το πρώτο της single «Λεπτομέρεια» σε μουσική, στίχο και παράγωγη Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη από την Musicrowshowcase. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε ακόμα δυο singles το «C’est la vie» και «Η αγάπη μπορεί». Πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις σε αρκετές πόλεις, σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία. Στις φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης συμμετέχει μαζί με τους Γαβριήλ Καπάνταη (μπάσο), Δημήτρη Μαραντά (πιάνο-synthesizer), Ιωάννη Βαρελίδη (τύμπανα), Στέλιο Αχταρίδη (μπουζούκι – κιθάρα) και θα πραγματοποιήσουν μια μοναδική συναυλία από έντεχνες ελληνικές διασκευές του χθες και του σήμερα.10

22:00 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Underhill West

Tο κορυφαίο αμερικάνικο περιοδικό Billboard Music World (NYC) τους χαρακτήρισε φέτος ως «έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους και ανερχόμενους ανεξάρτητους καλλιτέχνες εκεί έξω, φέρνοντας κάτι πρωτότυπο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, έναν ζωντανό ήχο βασισμένο στην κλασική ποπ με μια μοντέρνα ανατροπή…» και ως «… ένα εξαιρετικό μουσικό δίδυμο από την Ελλάδα, έτοιμο να κατακτήσουν τον κόσμο!», ενώ ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων, συνεντεύξεων και διθυραμβικών κριτικών από εγχώρια, αμερικάνικα, βρετανικά, βραζιλιάνικα και αυστραλιανά μουσικά περιοδικά ενόψει της κυκλοφορίας του τελευταίου τους album «Mission».

Οι δικοί μας Underhill West, έχοντας διανύσει μία πολύ σημαντική χρονιά στην πορεία τους γεμάτη επιτυχημένες εμφανίσεις σε όλη τη χώρα, έχοντας βραβευτεί τον περασμένο Μάρτιο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την πολιτιστική τους συνεισφορά και την διάδοση της πόλης μας σε όλη τη χώρα μέσω της μουσικής τους, σας προσκαλούν στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως για να μοιραστούν μαζί σας τα σημαντικότερα κομμάτια τους σε ύφος indie pop, dance και hip hop, αλλά και έξυπνα επιλεγμένες ποπ επιτυχίες όλων των δεκαετιών της παγκόσμιας μουσικής συνθέτοντας μία άκρως διασκεδαστική συναυλία με σκοπό να περάσετε όλοι όμορφα.

Μουσικοί: Μιχάλης Χατζόπουλος (φωνή, ηλ. κιθάρα). Τάσος Αβραμίδης (τύμπανα, programming, φωνητικά). Επαμεινώνδας Τσότσος (ηλ. μπάσο). 200

www.underhillwest.com

 

18:30 Αυλή του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου, έναντι οικίας Χατζιδάκι.

Παιδική εκδήλωση «Παιχνίδια της Γειτονιάς»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών σε ένα ταξίδι στο παρελθόν για να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στα αγαπημένα παιχνίδια της γειτονιάς και της παρέας.

18:30 Βας. Σοφίας, Θεματικό Πάρκο Λιμνίο

«Ζυμαρομαστορέματα» για ενήλικες

Η τέχνη που δεν μεταδίδεται, η γνώση που δεν μοιράζεται …χάνεται!

Φορέστε την ποδιά σας και το χαμόγελό σας, πάρτε μαζί σας την διάθεση για δημιουργία και ελάτε να ζυμαρομαστορέψουμε για ακόμη μια χρονιά. Να ζυμώσουμε, να φτιάξουμε πιροσκί και χατσαπούρι, να τα ψήσουμε και να τα απολαύσουμε.

*Στο στέκι θα συγκεντρώσουμε σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, σβηστήρες, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής κ.α.), και θα δοθούν σε άπορες οικογένειες του νομού μας.

Οργάνωση: Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης

19:00 Πλατεία Μητροπόλεως. Στέκι Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάβειροι»

Δημιουργική απασχόληση παιδιών από τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού νηπιαγωγείου Ζούγκλα, για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών.

19:00 Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – στην αυλή με τα Χαμάμ

Παιδική διαδραστική εκδήλωση βιβλίου «Φύλακας Άγγελος»

Σας περιμένουμε σε μια άκρως διαδραστική και… διασκεδαστική παρουσίαση μαζί με τον Σίμωνα που αναζητά έναν φύλακα άγγελο για να τον προσέχει. Όμως, ποιος θα του το λεγε ότι ο δικός του φύλακας άγγελος θα ήταν ένα… Κορίτσι! Πού ακούστηκε φύλακας άγγελος με τσιμπιδάκια, φρουρού κι αρώματα; Τέτοιος φύλακας άγγελος… να του λείπει! Ή μήπως βιάζεται πολύ να βγάλει συμπεράσματα; Μια ιστορία για αγόρια και κορίτσια, για κορίτσια και αγόρια, για όλα εκείνα που μας κάνουν να μοιάζουμε αλλά και να διαφέρουμε, και που κάνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων τόσο όμορφες και ξεχωριστές! Εσείς θα λείπετε από την παρέα μας;

Ο «Φύλακας Άγγελος» της Σταυρούλας Παγώνα κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – βιβλιοπωλείο Πυργελή. Είσοδος ελεύθερη

19:00 Θεματικό Πάρκο Λιμνίο

Παιδική εκδήλωση «Αφήγηση Παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους…»

Μια φορά κι έναν καιρό μια παρέα φίλων που αγαπά τα λαϊκά παραμύθια έφτιαξε την ομάδα «ΠαραμυθοΘράκες». Από τότε ανταμώνουμε, μικροί και μεγάλοι, και αφηγούμαστε παραμύθια, με το δικό μας τρόπο και τη δική σας βοήθεια. Για να γίνει αφορμή το παραμύθι να ζήσουμε όλοι καλύτερα…

Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού http://pf-academy.gr/

Οργάνωση – Επιμέλεια: ΙΘΤΠ, «ΠαραμυθοΘράκες» Είσοδος ελεύθερη

20:00 Νεανική Σκηνή – Βασ. Σοφίας και Ύδρας

Συναυλία «Μουσικό Εργαστήρι Άγγελου Μουρβάτη»

Το Μουσικό Εργαστήριο, έχοντας ολοκληρώσει ήδη 24 χρόνια λειτουργίας και ενεργούς συμμετοχής στη μουσική εκπαίδευση της πόλης μας, υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ακόμη pop-rock συναυλία από τους μαθητές και τις μαθήτριες του. 08

21:00 Στέκι Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, οδός Ιωακείμ Σγουρού

Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες.

21:00 Στέκι Πολιτιστικού Συλλόγου Βίστωνες, (πλατεία Ματσίνη)

Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Πλατάνου»

 

21:00 Στέκι Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες», πάρκο Λιμνίου

Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με τους Γιώργο Ορφανίδη (τραγούδι), Αλέξη Παρχαρίδη (τραγούδι), Αντώνη Νικηφορίδη (λύρα), Κώστα Τσαρμαντίδη (νταούλι) και τα παιδιά του συλλόγου Μιχάλη Θεοχαρίδη (τραγούδι), Γιώργο Καπαγερίδη (λύρα), Μιχάλη Μαυρόπουλο (λύρα) και Νεκτάριο Κανδυλίδη (πλήκτρα).

21:00 Στέκι Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, πάρκο Λιμνίου.

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Μίγγου. Κρουστά – τραγούδι: Χριστίνα Μίγγου, στο βιολί ο Θεόδωρος Καρατζόγλου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επικράτησε ο επαγγελματικός στολισμός του Επιτάφιου

Μόνο σε μικρά χωριά στολίζουν τον Επιτάφιο οι γυναίκες όπως παλιά   Τον αναλαμβάνουν τα αν…