Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

0

Εκδηλώσεις παντού
Μην ακούσω παράπονα από κάποιους ότι δεν γίνονται διάφορες εκδηλώσεις στο νομό μας αυτό το καλοκαίρι. Όποιος το πει, μάλλον είναι μουστρούφης, γκρινιάρης μονίμως και ψάχνει για δικαιολογίες. Κάθε μέρα και όχι σε ένα μέρος αλλά σε περισσότερα, γίνεται κάποια εκδήλωση.
Μάλιστα υπάρχει μεγάλη ποικιλία που ικανοποιεί το γούστο και του πλέον απαιτητικού.
Γι’ αυτό λοιπόν, παρακολουθείστε στην 4η σελίδα όπου αναφέρονται  οι εκδηλώσεις σε πόλη και χωριά και κάντε την επιλογή σας.
Υπάρχουν εκδηλώσεις στον κάμπο, στο βουνό, στις παραλίες, παντού. Πάρτε τους φίλους, την παρέα σας και βγείτε έξω.
Κάντε την επιλογή σας και καλή διασκέδαση!
Γ.Δ.


Στημένο «χτύπημα»
Το όλο κόλπο ήταν μεθοδευμένο. Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους τέσσερις τσιγγάνοι στο Δροσερό, ένας να κάνει παραγγελία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κι όταν πήγε ο διανομέας, εμφανίστηκαν τα τέσσερα άτομα, τον χτύπησαν και του πήραν τις εισπράξεις.
Το κόλπο παλιό μεν, αλλά συνεχίζεται να εφαρμόζεται. Τους ψάχνει η αστυνομία τους δράστες αλλά κι αν τους πιάσει τι θα συμβεί;
Το δικαστήριο θα τους αφήσει ελεύθερους τους φτωχοδιάβολους που προτιμούν να ζουν έτσι παρά να πάνε να δουλέψουν.
Γ.Δ.


Ποντάρουν στο συναίσθημα
Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι με συναίσθημα και ολίγον αφελείς, δεν θα λείψουν οι απατεώνες που στηρίζονται σ’αυτά για να τους εξαπατούν.
Εμφανίζονται και στοχεύουν στο συναίσθημα των ατόμων που απευθύνονται. Συνήθως γονείς ή γιαγιάδες και παππούδες. Στήνουν την ιστορία του τραυματισμού, του κινδύνου με ωραίο τρόπο μαζί με τους συνεργούς τους που παριστάνουν τον γιατρό ή τον αστυνομικό και ζητούν χρήματα για να τελειώσει η υπόθεση. Οι εύπιστοι και συναισθηματικοί ήδη μπλοκαρισμένοι, δίνουν στους δράστες ότι έχουν. Χρήματα, κοσμήματα και λίρες. Οι απατεώνες δεν κάνουν διάκριση, παίρνουν απ’ όλα.
Γι’ αυτό μην ξαφνιάζεστε για το πάθημα κάποιων συμπολιτών. Βρέθηκαν «μπόσικοι» και την πάτησαν. Όπως έγινε προχθές.
Γ.Δ.


Το πιο σύντομο δημοτικό συμβούλιο
Το πιο σύντομο δημοτικό συμβούλιο της θητείας Τσέπελη ήταν της Τέταρτης 12/7. Κι αυτό γιατί από την αντιπολίτευση ήταν μόνο ο κ. Κώστας Βογιατζής επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Χατζηαντωνίου από τον «Δήμο Πρότυπο» και η κα Παυλίδου από την παράταξη «Νέα Ξάνθη» οι οποίοι και διαφοροποιήθηκαν σε κάποια θέματα όπως την έξτρα χρηματοδότηση που  ζήτησε το Κέντρο Πολιτισμού για τις Γιορτές παλιάς Πόλης. Έτσι τα περισσότερα θέματα που ήταν και διαδικαστικά πέρασαν ομόφωνα. Το συμβούλιο της Τετάρτη είχε και άλλη πρωτοτυπία. Ήταν η επίσημη πρώτη της κας Σοφίας Ψωμά ως δημοτικής συμβούλου στα έδρανα και η επίσημη  πρώτη του κ. Αφεντούλη Τσακιρίδη ως νέου αντιδημάρχου Τεχνικών έργων και υπηρεσιών μετά την αποχώρηση του  κ. Γιάννη  Ζερενίδη.
Μ.Ξ.


Συναγερμός για τις νέες ταυτότητες
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης προανήγγειλε ότι οι νέες ταυτότητες θα παρουσιαστούν στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο και από την επόμενη ημέρα θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν αίτηση για να τις προμηθευτούν. Θα έχουν δεκαετή διάρκεια και θα κοστίζουν 10 ευρώ.
Μετά από την είδηση αυτή, συναγερμός έχει σημάνει στο στρατόπεδο των οπισθοδρομικών. Ο νέος εχθρός της πατρίδος και της ορθοδοξίας, είναι για άλλη μια φορά  “ante portas”. Το νέο σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, έρχεται με τη μορφή των νέων, ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Γρηγορείτε!
Οι παλαιότεροι ίσως θυμάστε στα 90ς τα αυτοκόλλητα που κοσμούσαν όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος “ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ”.
Το θέμα των ταυτοτήτων φαίνεται ότι θα απασχολήσει και το νέο ελληνικό κοινοβούλιο, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του, τρία πατριωτικά-ελληνορθόδοξα κόμματα. Μέχρι στιγμής, πρώτο τον χορό της αντίδρασης, σέρνει το ΝΙΚΗ, με τον αρχηγό του κόμματος να αναφέρει στη βουλή ότι «πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη» και πρόσθεσε «θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δεν θέλει να την πάρει, να τεθεί εκτός κοινωνίας και δικαιωμάτων, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας;»
Ο “καιρός γαρ εγγύς” λοιπόν για να δούμε αν όντως τον Σεπτέμβριο θα έχει το υπουργείο έτοιμες τις νέες ταυτότητες και για τα νέα επεισόδια των “ταυτοτομαχιών” στη βουλή…
Λ.Ο.


Ποιος ο ιδιοκτήτης;
Μία ιδιαίτερα σημαντική και μη αναμενόμενη ερώτηση μου έθεσε χθες φίλος που ήρθε ακριβώς για να μου την πει αυτοπροσώπως, όπως είπε. Μου επέβαλε την ερώτηση που ξαφνιάστηκα και προβληματίστηκα.
Ρώτησε λοιπόν o συμπολίτης «Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των ιερών χώρων, όπως εκκλησίες, τεμένη, συναγωγές ή άλλοι χώροι άλλων θρησκειών στις διάφορες χώρες;»
Του απάντησα αυθόρμητα πως ιδιοκτήτες είναι οι εκάστοτε επικεφαλής της όποιας θρησκείας. Στην Τουρκία ο ανώτερος Ιμάμης για τα τζαμιά και ο Πατριάρχης για τις χριστιανικές Ορθόδοξες εκκλησίες.
«Και τότε γιατί χορήγησε την άδεια για τη συναυλία ο δήμαρχος στη Σμύρνη; Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του ναού;»
-Τόμπολα! Γιατί ο δήμος να είναι ο ιδιοκτήτης μιας ορθόδοξης εκκλησίας; Το ίδιο ισχύει και για τις καθολικές εκκλησίες και τις εβραϊκές συναγωγές;
Γ.Δ.


Το θέμα
Το θέμα πλέον μπαίνει σε άλλα επίπεδα και σοβαρεύει ιδιαίτερα, και ρωτώ κι εγώ με τη σειρά μου. Τα μουσουλμανικά τεμένη στη Θράκη πού ανήκουν; Ιδού λοιπόν το ερώτημα.
Προφανώς δεν ανήκουν στους δήμους, αυτό είναι σίγουρο, είτε είναι σε λειτουργία είτε όχι. Να ανήκουν στην Επιτροπή Διαχείρισης της Μουσουλμανικής Περιουσίας; Πολύ πιθανόν ως ακίνητη περιουσία και κατά την χρήση στον εκκλησιαστικό φορέα που έχει την ευθύνη.
Υπάρχει όμως τώρα ένα σοβαρό ερώτημα. Στη Σμύρνη γιατί είναι υπεύθυνος ο δήμος για έναν χριστιανικό ναό; Από που εδράζεται αυτό το δικαίωμα και μάλιστα μονομερώς;
Να υποθέσω από το υψηλό πνεύμα της ελληνικής πλευράς και την ένδειξης σεβασμού στη μουσουλμανική θρησκεία και τους τόπους λατρείας;
Το θέμα θέλει ψάξιμο διότι είναι σοβαρό  και θα επανέλθω.
Γ.Δ.


Πνιγμοί
Τι γίνεται φέτος με τους πνιγμούς; Κάθε μέρα έχουμε ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας με περισσότερους ηλικιωμένους. Οι οποίοι υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους από τη μια πλευρά και από την άλλη δεν γνωρίζουν και καλό κολύμπι.
Βέβαια για να’ μαστε ακριβείς εκδηλώνεται και κάποια άγνωστη μέχρι τότε αντίδραση του οργανισμού, πράγμα που επιβαρύνει και επιδρά καταλυτικά στην υγεία.
Εκείνο πάντως που αξίζει εδώ να τονιστεί είναι η απόφαση της πολιτείας να μαθαίνουν τα ελληνόπουλα από μικρή ηλικία να κολυμπούν.
Ζούμε χιλιάδες χρόνια δίπλα στη θάλασσα, έχουμε ναυτοσύνη παγκόσμιας εμβέλειας και πολλοί δε γνωρίζουν κολύμπι. Αυτό είναι μία από τις αιτίες των αυξημένων πνιγμών δυστυχώς.
Γ.Δ.


Ζήτημα ζωής  και θανάτου
Ένα ζήτημα ζωής και  θανάτου κατά κυριολεξία αντιμετωπίζεται πολύ χαλαρά στην περιοχή μας. Αφορά την παράνομη διακίνηση μεταναστών και το φαινόμενο οι διακινητές να κινούνται αντίθετα στο  ρεύμα κυκλοφορίας στην Εγνατία για να αποφύγουν την καταδίωξη. Στις 19 Ιουνίου έγινε μια σύσκεψη στην περιφέρεια με εκπροσώπους της Εγνατίας, τον Περιφερειάρχη και τον περιφερειακό διευθυντή Αστυνομίας. Στη σύσκεψη αυτή  ακούστηκαν πολλές προτάσεις  για το πως θα αντιμετωπίσει η Εγνατία από την δική της πλευρά που έχει την τεχνική αστυνόμευση, το φαινόμενο.  Να τοποθετήσουν ρυθμιστικές πινακίδες που θα προειδοποιούν τους οδηγούς, ενημέρωση πολιτών στα διόδια, να κάνουν παρεμβάσεις στο οδόστρωμα κ.λ.π. Αυτά στην θεωρία και μακροπρόθεσμα για ένα θέμα που διαδραματίζεται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Στο μεσοδιάστημα από την ίδια αιτία προκλήθηκε θανατηφόρο τροχαίο. Κινδυνεύουν ζωές ανύποπτων ανθρώπων που επιλέγουν τον ασφαλή υποτίθεται αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας που δεν είναι καθόλου ασφαλής όπως φαίνεται. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τόσο από την  Εγνατία όσο και την Αστυνομία. Πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις τα αντανακλαστικά να είναι άμεσα και όχι να κάνουμε συσκέψεις και να συζητάμε προτάσεις ενώ κινδυνεύσουν ζωές!
Μ.Ξ.


 

  • Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

    Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

    «Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος Λοβέρδου «Δημοκράτες» είναι το όνομα του κόμματος που α…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…