Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε ελληνικές περιοχές η νατοϊκή Neptune Strike

Σε ελληνικές περιοχές η νατοϊκή Neptune Strike

0

Στην καρδιά της ανατολικής Μεσογείου, ο στρατιωτικός βραχίονας του ΝΑΤΟ έκανε προβολή ισχύος σε μια περιοχή που συχνά επισκέπτονται ρωσικές ναυτικές δυνάμεις

Την ώρα που οι ηγέτες των κρατών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας συμμετείχαν στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, δύο χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, στην καρδιά της ανατολικής Μεσογείου, ο στρατιωτικός βραχίονας του ΝΑΤΟ έκανε προβολή ισχύος σε μια περιοχή που συχνά επισκέπτονται ρωσικές ναυτικές δυνάμεις.

Με «ναυαρχίδα» το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του κόσμου, το αμερικανικό USS Gerald R. Ford, η νατοϊκή άσκηση «NEPTUNE STRIKE 23-2» βρέθηκε σε πλήρη εξέλιξη και οι επιχειρήσεις της στόχευσαν το τελευταίο 48ωρο σε περιοχές του FIR Αθηνών. Πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις μεταξύ αμερικανικών F-18, βρετανικών Eurofighter Typhoon και ελληνικών F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης σε περιοχή νοτίως της Καρπάθου. Εκτός από μαχητικά αεροσκάφη στα σενάρια της «NEPTUNE STRIKE» έλαβαν μέρος και πολεμικά πλοία της νατοϊκής δύναμης SNMG-2, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με την Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…