Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Στα σκαριά» Δημοτικό Ιατρείο

«Στα σκαριά» Δημοτικό Ιατρείο

0

Ο δήμος Ξάνθης δίνει χέρι βοήθειας στο νοσοκομείο Ξάνθης – Ανακοινώθηκε από τον Ιπ. Καμαρίδη στο Δημοτικό συμβούλιο

 

Εκτάκτως 100.000 ευρώ για τις γιορτές Παλιάς Ξάνθης στο Κέντρο Πολιτισμού

 

Με συνοπτικές διαδικασίες και στα …ψιλά πέρασαν τα 14 θέματα της ημερήσιας διάταξης του  δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα. Πράγμα ασυνήθιστο για το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης που μας έχει  συνηθίσει σε μαραθώνιες συνεδριάσεις και σε κλίμα εντάσεων. Αυτό εξηγείται εν μέρει  από την απουσία της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα παρόντες ήταν μόνο ο κ. Κώστας Βογιατζής επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Χατζηαντωνίου από τον «Δήμο Πρότυπο» και η κα Παυλίδου από την παράταξη «Νέα Ξάνθη».

Τα καλωσορίσματα σε Σοφία Ψωμά και Αφεντούλη Τσακιρίδη

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το προεδρείο να καλωσορίζει την νέα δημοτική  σύμβουλο κα Σοφία Ψωμά που ανέλαβε καθήκοντα δημοτικού συμβούλου ως πρώτη επιλαχούσα μετά την παραίτηση του  κ. Γιάννη Ζερενίδη. Επίσης  το σώμα απηύθυνε ευχές προς τον νέο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και  Υπηρεσιών κ. Αφεντούλη Τσακιρίδη,  ο οποίος και ανταπέδωσε ευχαριστώντας τον δήμαρχο αλλά και την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε, ‘Αγάπη για την Ξάνθης μας», που: «στηρίζει  την επιλογές μου. θα συνεχίσω να υπηρετώ την πόλη μου», είπε χαρακτηριστικά. Ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλςη Φανουράκης αναφέρθηκε στο Xanthi Grand Slam κάνοντας λόγο για μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Ετοιμάζεται Δημοτικό Ιατρείο

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης ενημέρωσε το σώμα πως ο δήμος μπαίνει στην διαδικασία να λειτουργήσει ένα δημοτικό Ιατρείο προκειμένου να δώσει ένα χέρι βοήθειας προς το νοσοκομείο. Μιλώντας στο «Ε» πρόσθεσε ότι η δομή θα γίνει στα πρότυπα του δήμου της Νέας Σμύρνης ο οποίος την λειτουργεί με επιτυχία και απ’ όπου  αντλείται το Know how. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δίνει την δυνατότητα οι δήμοι να δημιουργούν δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ήδη εξετάζονται χώροι όπου θα μπορούσε να στεγαστεί το δημοτικό Ιατρείο που θα διαθέτει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα αναλάβει συνταγογράφηση στους χρόνια πάσχοντες καθώς και άλλες ιατρικές πράξεις πρωτοβάθμιας φροντίδας αποσυμφορίζοντας το νοσοκομείο Ξάνθης.

100.000 ευρώ για τις γιορτές Παλιάς Ξάνθης στο Κέντρο Πολιτισμού

Ένα θέμα που προκάλεσε την διαφοροποίηση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης ήταν το αίτημα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης για  έκτακτη επιχορήγηση για τη διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2023. Ο εισηγητής κ. Φανουράκης πρότεινε το ποσό των 100.000 ευρώ τονίζοντας ότι λόγω της πανδημίας, η δημοτική αρχή διοργάνωσε μόνον τις ΘΛΕ – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023, ο προϋπολογισμός των οποίων βασίστηκε ουσιαστικά σε αυτούς των προηγούμενων ετών. Το θέμα καταψήφισαν ο Παπαδόπουλος, Χατζηαντωνίου, Παυλίδου και  λευκό Βογιατζής με το αιτιολογικό ότι έπρεπε να έχουν προβλεφθεί τα έξοδα.

Το δημοτικό πάρκινγκ…»Γιοφύρι της Άρτας»

Με αφορμή το θέμα «Έγκριση παράτασης και τροποποίησης του χρονοδιαγράμματος της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. με τίτλο: «Μελέτες για την αποκατάσταση της λειτουργίας του κλειστού διώροφου υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ οδού Κ. Μπένη του Δ. Ξάνθης», πυροδοτήθηκε συζητήθηκε για το πάρκινγκ που αποτελεί «κόκκινο πανί» για την αντιπολίτευση. Ειδικότερα ο κ. Βογιατζής χαρακτήρισε το έργο «Γιοφύρι της Άρτας» προτάσσοντας τα προβλήματα περί στατικότητας ενώ ο δήμαρχος τόνισε με έμφαση: «Δεν πρόκειται να κάνουμε… πασαλείμματα.  Έχουμε αποφασίσει -και αυτό πράττουμε- μετά και την «περιπέτεια» με το πάρκινγκ να πάρουμε στα χέρια μας μια καθ’ όλα νόμιμη άδεια. Και αυτό συνεπάγεται χρόνο ώστε να κάνουμε όλες τις διαδικασίες, για να είναι απολύτως νόμιμο». Το νέο νομικό πλαίσιο είναι περισσότερο «απαιτητικό» και με τη νέα συνθήκη χάνουμε περί τις 40 θέσεις και από 160 που προβλέπονταν, μένουν τελικά, περί τις 120».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…