Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εκδήλωση για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής του Νέστου

Εκδήλωση για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής του Νέστου

0

Στις 15 Ιουλίου στην αυλή του γυμνασίου Τοξοτών Ξάνθης

Στις 15 Ιουλίου και ώρα 20:30, στην αυλή του γυμνασίου Τοξοτών Ξάνθης, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής του Νέστου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Τοξοτών Ξάνθης.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραστούν σε παραδοσιακό γλέντι, το οποίο πλαισιώνει και το Ποντιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου, ενώ παράλληλα θα καταβληθεί προσπάθεια για την προβολή του φυσικού κάλλους των στενών του Νέστου, που βρίσκεται και το χωριό.

Περαιτέρω, για να τονίσουν την φιλοξενία, αλλά και να προβάλλουν την τοπική γαστρονομία, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι διοργανωτές θα προσφέρουν δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα τους επισκέπτες.

Σκοπός του έργου είναι η προβολή του φυσικού κάλλους της περιοχής του Νέστου και της γαστρονομικής κουλτούρας της περιοχής , η προσέλκυση επισκεπτών για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και μεταλαμπάδευση των παραδοσιακών γεύσεων στους νέους.

Προκειμένου να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα στα στενά του Νέστου, ο σύλλογος δημιούργησε και ήδη προβάλλεται στο YouTube, βίντεο διάρκειας 13 λεπτών για την περιοχή. Σημειώνεται ότι ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών Ξάνθης, μεταξύ άλλων στοχεύει στη διαφύλαξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενεργοποίηση των ανθρώπων του τόπου στα θέματα της λαϊκής κουλτούρας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Τετάρτης: «Να ξαναμιλήσουμε για την εκμετάλλευση – Απλοϊκά μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας» του Χρήστου Λάσκου

Το βιβλίο πραγµατεύεται τα επίκαιρα αυτά ζητήµατα µε τη µορφή «47 απλοϊκών µαθηµάτων Πολιτ…