Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

0

Ο νέος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και έργων
Σήμερα αναμένεται  να ανακοινώσει ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης τον νέο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, αντικαταστάτη του  κ. Γιάννη Ζερενίδη. Επίσημα, γιατί ανεπίσημα όλοι  γνωρίζουμε ποιος είναι. Και το όνομα αυτού Αφεντούλης Τσακιρίδης, κτηματομεσίτης στο επάγγελμα που εκλέχθηκε με την παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας» και πριν καιρό έχει  οριστεί από το δήμαρχο Εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας στο δήμο Ξάνθης. Ο κ. Τσακιρίδης αναμένεται άμεσα να αναλάβει  καθήκοντα και του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο του αξίωμα.
Μ.Ξ.


Προσοχή στις  τηλεφωνικές απάτες – Δύο περιστατικά χθες την Ξάνθη
Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές απάτες. Άγνωστοι «χτύπησαν» στην Ξάνθη καλώντας σε σταθερά τηλέφωνα. Το κόλπο το ίδιο με παραλλαγές. Μια φωνή απροσδιόριστη ταραγμένη που κλαίει και λέει αν το σηκώσει γυναίκα: «Μαμάκα μου χτύπησα…». Συνήθως αν είναι γυναίκα που έχει παιδιά και δεν είναι στο σπίτι θα ταραχτεί και θα πει κάποιο όνομα …Στη συνέχεια λέει η φωνή που καλεί ότι χτύπησε ένα παιδί και είναι στο Τμήμα και δίνει τον αστυνομικό να μιλήσει. Προφανέστατα για να μην καταλάβει το θύμα ότι η φωνή δεν είναι του παιδιού της. Στην συνέχεια  ο δήθεν αστυνομικός συστήνεται και αναφέρει το όνομα του δήθεν γιου ή κόρης. Αν το θύμα ψυλλιαστεί και ζητήσει να του πει το επώνυμο τότε κλείνουν το τηλέφωνο. Αν όμως συνεχιστεί η απάτη τότε ζητούν λεφτά για να μην πάει φυλακή εκφοβίζοντας το θύμα. Περιγράφω δύο περιστατικά που συνέβησαν χθες στην Ξάνθη. Στην πρώτη περίπτωση το θύμα το ψυλλιάστηκε εγκαίρως στην δεύτερη έδωσε 5.000 ευρώ!
Προσοχή λοιπόν!
Μ.Ξ.


Έκλεισε η υποψηφιότητα Σ.Ψωμά
Πάει, έκλεισε και επίσημα. Για όσους συζητούσαν και ρωτούσαν να μάθουν τι θα κάνει η Σοφία Ψωμά στην πολιτική της καριέρα, η απάντηση δόθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο από την ίδια χθες Τρίτη. Με ανάρτησή της στο facebook έκανε γνωστή την απόφασή της να είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης με τον συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου.
Έτσι, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που καιρό τώρα διέρρεαν για την μετακίνησή της από τον δήμο στην περιφέρεια. Και μια διευκρίνηση. Η Σοφία Ψωμά μπορεί να είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κατέχοντας παράλληλα και το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου στο δήμο Ξάνθης διότι σύμφωνα με τη νομοθεσία έχει το δικαίωμα αυτό ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων λοιπόν, ευχές για επιτυχία στην αγαπητή Σοφία Ψωμά.
Γ.Δ.


 Όχι πανικός και υπερβολές
Εντάξει, η Μετεό μας ενημέρωσε εγκαίρως ότι από αύριο θα’ χουμε καύσωνα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Δηλαδή θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας. Πράγμα βέβαια που έχουμε ξαναζήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν. Έτσι, διαθέτουμε μια εμπειρία ως προς την αντιμετώπιση του καύσωνα.
Πάντως, μεταξύ μας, κυρίως απαιτείται ψυχραιμία και μακριά από υπερβολές.
Η επιλογή του σπιτιού, της δροσιάς τις κρίσιμες ώρες, είναι αυτονόητη. Αγορά και ψώνια νωρίς το πρωί ή απόγευμα. Το ελαφρύ ντύσιμο είναι απαραίτητο, όπως βέβαια και το δροσερό νερό, τα φρούτα και τα ελαφρά γεύματα. Και κάτι απλό. Μια βεντάλια είναι απαραίτητη όπως τα κλειστά παράθυρα το μεσημέρι να μην μπαίνει η ζέστη και βέβαια ντους με δροσερό νερό.
Τέλος το θέμα του κλιματιστικού είναι μια προσωπική επιλογή.
Γ.Δ.


Περί συνθημάτων
Καλά τα συνθήματα στην πολιτική, αλλά χρειάζεται και ο σημερινός λόγος, η πραγματικότητα. Δηλαδή θέσεις, πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Πριν χρόνια τα συνθήματα ήταν το παν. Εκφράζαν με λίγες λέξεις κάποιες έννοιες κατανοητές που έπρεπε να «κατεβούν» στη βάση, το λαό.
Μόνο που πλέον σήμερα τα συνθήματα έπαψαν να συγκινούν τη βάση διότι αυτή απαιτεί περισσότερα στοιχεία, πληροφορίες πραγματικές που στηρίζονται στη λογική κι όχι στο θυμικό.
Η αντιπαράθεση ως εκ τούτου μεταξύ των αντιπάλων κι όχι εχθρών στις προσεχείς εκλογές αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, θα πρέπει να γίνει με στοιχεία, με δεδομένα πραγματικά, κι όχι φανταστικά ή αυθαίρετα.
Οι μονομάχοι ας τα έχουν όλα αυτά υπόψιν τους.
Γ.Δ.


Μαζί
Μόνο με νέους δεν πας μακριά, χρειάζεσαι και πλήρωμα παλιών και έμπειρων στο καράβι της πολιτικής διαδρομής.
Τούτο δεν το υποστηρίζω μόνον εγώ. Πρόκειται για συμπέρασμα πολλών χρόνων από ανθρώπους που ασχολήθηκαν με την τοπική αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια.
Καλοί και απαραίτητοι οι νέοι. Εξάλλου όλοι έτσι, νέοι ξεκίνησαν και με τον χρόνο απέκτησαν εμπειρία. Οι νέοι εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν τη γενιά που θ’ ακολουθήσει. Η οποία όμως θα μαθαίνει και εκπαιδεύεται από την παλιά με την εμπειρία που ζυμώθηκαν και έμαθαν.
Συγκερασμός ως εκ τούτου. Μαζί παλιοί και νέοι. Δύναμη και ορμή πλάι στη γνώση και την πείρα. Έτσι, με τέτοιο πλήρωμα στο καράβι θα αρμενίσει με σιγουριά και με τη σωστή καθοδήγηση του καπετάνιου θα μπει στο λιμάνι του προορισμού. Οι ενδιαφερόμενοι πιστεύω πως κατάλαβαν τι εννοώ.
Γ.Δ.


Είναι πρωτίστως θέμα κουλτούρας
Όσο κι αν κάποιοι ξαφνιαστούν, ναι, το θέμα της κακής οδηγικής συμπεριφοράς μας, είναι θέμα κουλτούρας. Σαρώνουμε οι νεοέλληνες κάθε προηγούμενο ρεκόρ παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).
Σα να έχουμε βάλει στόχο να καταρρίψουμε κάποιο ρεκόρ. Σκεφθείτε αγαπητοί πως στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2 έως 8 Ιουλίου καταφέραμε να φτάσουμε στις 1786 διάφορες παραβάσεις του Κώδικα στην περιφέρειά μας.
Πρόκειται για μοναδικά ρεκόρ από αρνητικής πλευράς. Γι’ αυτό υποστηρίζω πως η οδήγηση είναι η εικόνα του κοινωνικού, πολιτιστικού και οικονομικού επιπέδου μας.
Τα αρνητικά δυσάρεστα όντως νούμερα δε μας τιμούν. Απεναντίας, μας θίγουν όλους, διότι δείχνουν ολοκάθαρα τον εσωτερικό μας κόσμο, τον πνευματικό μας, τις αρχές μας που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν.
-Γι’ αυτό πληρώνουμε την συμπεριφορά μας αυτή πανάκριβα. Με αίμα.
Γ.Δ.


Μετά το θέαμα
Φρόνιμο και απαραίτητο είναι μετά το πέρας ενός γεγονότος, να γίνεται συζήτηση για την αξιολόγηση αυτού ως προς το εάν πέτυχε, δεν πέτυχε, πού υστέρησε, εάν είχε θετικό πρόσημο για την πόλη, εάν δεν είχε και άλλα τέτοια θέματα.
Ελπίζουμε στο δήμο Ξάνθης να έκαναν τον απολογισμό, κι ελπίζουμε να τον πληροφορηθούμε εγκαίρως.
Εμείς πάντως από την πλευρά μας κάνοντας τη δική μας έρευνα καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα προσεγγίζοντας και συζητώντας με επαγγελματίες.
Σχεδόν όλοι εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για το θετικό αποτέλεσμα που είχε από οικονομικής πλευράς γι’ αυτούς. Οι περισσότεροι πάντως εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία διαφήμισης και προβολής ενός τέτοιου γεγονότος.
Ουσιαστικά,  ο δήμος υποτίμησε το γεγονός διότι δεν το πρόβαλε καθόλου, δέσμιος μιας λανθασμένης νοοτροπίας, μόνον αυτός από όλους τους δήμους της περιφέρειας, ν’ αγνοεί τελείως τα τοπικά μέσα για την προβολή του καρναβαλιού, των Γιορτών Παλιάς Πόλης, συνολικά όλων όσων εκδηλώσεων παρουσιάζει.
Μάλιστα αυτή η νοοτροπία ήταν μη αναμενόμενη από τον Μανώλη Τσέπελη που θήτευσε κοντά στον Φίλιππο Αμοιρίδη.
Γ.Δ.


Ένας νόμος μ’ ένα άρθρο
Επανέρχεται άμεσα στη βουλή το ζήτημα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων με νόμο που έχει ήδη τεθεί από τη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση. Η κυβέρνηση επαναφέρει το ίδιο νομοσχέδιο του 2019, που δεν πέρασε τότε καθώς είχε συγκεντρώσει λιγότερες από 200 ψήφους, έχοντας στηριχτεί από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελ. Λύση. Υπάρχει τώρα η προσδοκία πως ωρίμασαν οι συνθήκες να περάσει, καθώς τα τρία αυτά κόμματα συγκεντρώνουν τώρα πάνω από 200 βουλευτές. Ενώ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε θετική στη διεύρυνση στην υπερψήφισή του.
Η κατάργηση των κριτηρίων για την ψήφο όσων αποδήμων είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, πρέπει να προχωρήσει, διότι μόλις 20.000 απόδημοι κατάφεραν να ψηφίσουν στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου, δηλαδή ελάχιστοι από τους 500.000 που έχουν δικαίωμα ψήφου. Όταν άλλοι λαοί, όπως οι Τούρκοι, μας έχουν βάλει τα γυαλιά, ψηφίζοντας μαζικά από όλο τον κόσμο για τις προεδρικές τους εκλογές πριν δύο μήνες.
Δεν αποκλείεται βέβαια κι άλλα κόμματα- όπως το ΚΚΕ-  που ήταν αρνητικά, να αναθεωρήσουν την άποψή τους ή ίσως και τα νέα κόμματα να υπερψηφίσουν.
Ο Μητσοτάκης φέρνει αυτό το νόμο τώρα, που είναι νωπό το αποτέλεσμα, και πριν διαμορφωθούν διάφορες κομματικές σκοπιμότητες στη συνέχεια. Δήλωσε μάλιστα πως αυτός ο νόμος θα είναι ο πρώτος που θα έρθει στη βουλή και θα είναι με ένα άρθρο, θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει συνειρμούς με τις εξαγγελίες του πάλαι ποτέ μεγάλου του αντιπάλου…


  • Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

    Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …
  • Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

    «Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος Λοβέρδου «Δημοκράτες» είναι το όνομα του κόμματος που α…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…