Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες και μία κλοπή στην Ξάνθη

Εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες και μία κλοπή στην Ξάνθη

0

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δέκα αντρών μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών αρχών

Αφαίρεσαν τιμαλφή, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα-Στις δύο περιπτώσεις οι φερόμενοι δράστες απείλησαν τα θύματα τους με όπλα

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, πέντε  περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση κλοπής, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023, σε περιοχές της Ξάνθης.

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δέκα ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες, κλοπή, εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ δύο από τα μέλη της οργάνωσης που περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία είναι έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης για παρόμοια αδικήματα.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση-αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, προέκυψε ότι ο ένας από τους άντρες ενεργώντας από κοινού και με διάφορες συνθέσεις, με τους λοιπούς συνεργούς του, διέπραξαν πέντε ληστείες και μία κλοπή, σε περιοχές της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι άντρες:

-Την 25-12-2022 το μεσημέρι μετέβησαν σε ποιμνιοστάσιο άλλου άντρα και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από την κατοχή του χρηματικό ποσό, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο.

-Την 28-12-2022 τις πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν σπίτι που διέμεναν δύο άντρες στην Ξάνθη προκαλώντας φθορές και με τη χρήση βίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους,  αφαίρεσαν από το εσωτερικό της  χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

-Την 15-01-2023 το βράδυ εισήλθαν σε σπίτι που διέμεναν τρία άτομα σε οικισμό της Ξάνθης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση βίας και την απειλή κυνηγετικών όπλων αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρηματικό ποσό χρυσαφικά και τρία κινητά τηλέφωνα.

-Την 24-1-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, εισήλθαν σε σπίτι που διέμεναν τέσσερις άντρες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση βίας και απειλής με κυνηγετικά όπλα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, τιμαλφή, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα ρολόι και ένα κινητό τηλέφωνο.

-Την 16-3-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε οικισμό της Ξάνθης, εισήλθαν σε σπίτι που διέμεναν δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, τιμαλφή και ένα κινητό τηλέφωνο.

-Την 15-01-2023 το βράδυ διέρρηξαν σπίτι άντρα σε οικισμό της  Ξάνθης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της χρυσαφικά, χρηματικό ποσό και ένα κυνηγετικό όπλο.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, οι άντρες αφαίρεσαν συνολικά περισσότερα από 50.500 ευρώ, αντικείμενα – χρυσαφικά – τιμαλφή μεγάλης αξίας, τρία κυνηγετικά όπλα και κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχαν οι άντρες, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί τον Δεκέμβριο του 2022 και κατασχέθηκε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…