Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε κρίση 49 υποψήφιοι Διευθυντές σε 30 Γυμνάσια – Λύκεια και ΕΠΑΛ της Ξάνθης

Σε κρίση 49 υποψήφιοι Διευθυντές σε 30 Γυμνάσια – Λύκεια και ΕΠΑΛ της Ξάνθης

0

47 υποψήφιοι Διευθυντές για  7 Εκκλησιαστικά Λύκεια της χώρας – Ανάρτηση του τελικού πίνακα υποψηφίων στις 5/4

 

Αυξημένες ευθύνες για τις Διευθύνσεις και γραφειοκρατία –  Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

 

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία της κρίσης των Διευθυντών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και σ’ όλη τη χώρα. Η διαδικασία εκκίνησε πριν δύο μήνες με την κατάθεση υποψηφιοτήτων μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα με την ανάρτηση των τελικών πινάκων. Ωστόσο η τοποθέτηση τους και η ανάληψη καθηκόντων στις σχολικές μονάδες που έχουν επιλεγεί θα γίνεται μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς. Το γεγονός ότι φέτος συμπίπτει  με τις εκλογές ίσως να υπάρξει μια καθυστέρηση.

49 υποψήφιοι Διευθυντές για 30 Γυμνάσια – Λύκεια και ΕΠΑΛ της Ξάνθης

Σ’ ότι αφορά τη διαδικασία των κρίσεων στην Δευτεροβάθμια Ξάνθης πληροφορίες αναφέρουν ότι υποβλήθηκαν 49 υποψηφιότητες για τα 30 Γυμνάσια και Λύκεια τη Π.Ε. Ξάνθης. Η 5μελής επιτροπή που απαρτίζεται από τέσσερις παλιούς εκπαιδευτικούς που δεν είναι υποψήφιοι με πρόεδρο την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Ξάνθης κα Μάλαμα Σιδηροπούλου αξιολόγησαν και μοριοδότησαν τις υποψηφιότητες και μετά την περίοδο των ενστάσεων επικυρώθηκε ο πίνακας μοριοδότησης των τυπικών προσόντων. Ακολουθήσε συνέντευξη των υποψηφίων. Στις 5/4 αναμένεται η ανάρτηση του τελικού πίνακα μοριοδότησης που θα συμπεριλαμβάνονται και τα μόρια της συνέντευξης και στην συνέχεια θα αναρτηθεί ο τελικός ονομαστικός πίνακας με τους υποψήφιους, όσοι τελικά πέρασαν με επιτυχία την κρίση. Δίνεται τέλος το περιθώριο των δύο ημερών να επιλέξουν οι υποψήφιοι τις σχολικές μονάδες που επιθυμούν να τοποθετούν. Η δήλωση γίνεται  ηλεκτρονικά. Έτσι μέχρι τις 8/4 θα τους γνωστοποιηθεί η σχολική μονάδα στην οποία θα είναι Διευθυντής. Η απόφαση όμως για την ανάληψη των καθηκόντων θα ληφθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση.  Να σημειώσουμε ότι η θητεία είναι 4ετής ενώ δεν  υπάρχει όριο θητειών για τους Διευθυντές.

47 υποψήφιοι Διευθυντές για  7 Εκκλησιαστικά Λύκεια της χώρας

Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία των συνεντεύξεων και για τους υποψηφίους Διευθυντές στα Εκκλησιαστικά Λύκεια. Πρόκειται για 47 υποψηφίους για τα 7 Εκκλησιαστικά Λύκεια στην χώρα.

Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυξημένες ευθύνες για τις Διευθύνσεις και γραφειοκρατία

Το γεγονός ότι στην Ξάνθη όπως φαίνεται από τις υποψηφιότητες είναι περιζήτητη η θέση του Διευθυντή δεν αποτελεί κανόνα αλλά μάλλον εξαίρεση καθώς σε μεγάλες σχολικές μονάδες οι υποψηφιότητες καλύπτουν οριακά τα κενά. Εκπαιδευτικοί κύκλοι εξηγούν πως γι’ αυτό ευθύνεται η πολυνομία και  η γραφειοκρατία που παρά τις βελτιώσεις υφίσταται και δημιουργεί πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις. Επίσης οι διαδικασίες είναι πιο πιεστικές όπως και οι ευθύνες και αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για κάποιους.

Να σημειώσουμε ότι θεωρείται βέβαιο ότι στην εκπαιδευτική κοινότητα πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Τα περιστατικά bulling, βίας σωματικής και ψυχολογικής με διασυρμό μέσα από βίντεο στα social είναι πολύ συχνά και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετες ευθύνες για το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και ειδική εκπαίδευση για να τα διαχειριστούν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…