Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Ξάνθης

Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Ξάνθης

0

Δ. Ντούμος, Πρ. Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης : «Ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί η ατομική αξιολόγηση»

Μ. Λουκοπούλου, Πρ. ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες κατά της υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης»

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα η 24ωρη απεργία στην οποία προχώρησαν δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων που κήρυξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η ΔΟΕ, αντιδρώντας στην ατομική αξιολόγηση.

Πιο συγκεκριμένα στην Ξάνθη, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα και έδωσαν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία με σκοπό να διαδηλώσουν ενάντια στο μέτρο της ατομικής αξιολόγησης. Ένα μέτρο που βρίσκει αντίθετη μια μεγάλη μερίδα του εκπαιδευτικού σώματος καθώς δεν πείθεται από τις εξηγήσεις της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, ότι πρόκειται για ένα μέτρο βελτίωσης και όχι για ένα εκδικητικό μέτρο ώστε να ακολουθήσουν μειώσεις μισθών, απολύσεις και υποβάθμιση των σχολικών μονάδων εν γένει.

Δ. Ντούμος: «Όσο και αν η κυβέρνηση μας απειλεί ή μας εκβιάζει, οι εκπαιδευτικοί θα πολεμούν ενάντια στην εμπορευματοποίηση των σχολικών μονάδων»
Ο κ. Δημήτρης Ντούμος, πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς σχολίασε το αιφνιδιαστικό ψήφισμα της τροπολογίας που αφορά την ατομική αξιολόγηση από την κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, εκμεταλλευόμενη τον κοινωνικό αυτοματισμό, θέλησε να υποβαθμίσει την εργασία των εκπαιδευτικών καθώς και τις ίδιες τις σχολικές μονάδες. Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της τουναντίον ψάχνει να βρει εξιλαστήρια θύματα στα πρόσωπα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών. Η αναβάθμιση των σχολείων, όπως ανέφερε ο κ. Ντούμος, γίνεται μόνο μέσω μαζικών προσλήψεων εκπαιδευτικών, παράλληλη μαθητική στήριξη, ολιγομελή τμήματα, ψυχολογική στήριξη των μαθητών, κατασκευή σύγχρονων μονάδων και επισκευή των παλιών. Οι καθηγητές δεν θα καθυποταχτούν στην πολιτική της κυβέρνησης και δεν θα είναι συνεργοί στη δημιουργία σχολείων δύο ταχυτήτων καθώς όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτου κοινωνικής τάξης θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δημόσια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, σχολίασε ο ίδιος.

Μ. Λουκοπούλου: «Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η κυβέρνηση μας βρίσκει ενωμένους καθώς οι αποφάσεις πάρθηκαν με 100% συμμετοχή»
Παίρνοντας τον λόγο η κα Μαρία Λουκοπούλου, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, τόνισε ότι η κοινωνία έχει ήδη φτάσει στα όρια της και αυτό συμβαίνει σε πολλούς τομείς όπως η Υγεία, ο Πολιτισμός και η Παιδεία. «Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η κυβέρνηση βρίσκει ενωμένους τους εκπαιδευτικούς καθώς οι αποφάσεις πάρθηκαν με 100% συμμετοχή», είπε. Η κα Λουκοπούλου, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις που αφορούν την προσπάθεια υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης την ερχόμενη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 5:00μ.μ.

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…