Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κανένα νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ

Κανένα νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην ΑΜΘ

0

Δεκαεννιά νέα κρούσματα και τρεις ακόμη θάνατοι βεβαιώθηκαν στη χώρα

Κανένα νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου δε σημειώθηκε στην ΑΜΘ την τελευταία εβδομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν καταγραφεί τέσσερις περιπτώσεις στους νομούς Καβάλας και Δράμας, «φέρνοντας» τον ιό ακόμη πιο κοντά στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, από την αρχή της περιόδου 2022 μέχρι τις 27/09/2022 (ώρα 11.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια πενήντα τέσσερα (254) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν εξήντα έξι (166) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ογδόντα οκτώ (88) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως την Τρίτη 27/09/2022, ώρα 11.00, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 19 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί είκοσι δύο (22) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 61 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων=85 έτη). Δύο επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

Επιπρόσθετα, από το σύστημα επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του ΔΝ σε ιπποειδή που διενεργεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την περίοδο 2022, έως τις 27/09/2022, έχουν καταγραφεί συνολικά έξι περιστατικά πρόσφατης λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ιπποειδή, εκ των οποίων το ένα σε οικισμό της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τα πέντε σε οικισμούς της Π.Ε. Χαλκιδικής. Η καταγραφή ιπποειδών πρόσφατα μολυνθέντων από τον ιό του Δυτικού Νείλου υποδηλώνει την κυκλοφορία του ιού και σε αυτές τις περιοχές.

 

Τρέχουσα κατάσταση εγχώριων περιστατικών με λοίμωξη από ιό Δυτικού Νείλου

Τρέχουσα κατάσταση περιστατικών  Αριθμός κρουσμάτων
Συνολικός αριθμός δηλωθέντων περιστατικών  254
Συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται  19
i. Νοσηλεύονται σε κλινικές (εκτός ΜΕΘ)  12
ii. Νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)  7
Δεν νοσηλεύθηκαν  32
Έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο  179
Αριθμός θανάτων ασθενών με λοίμωξη από ιό ΔΝ  22
Αριθμός θανάτων ασθενών με λοίμωξη από ιό ΔΝ που αποδόθηκαν σε άλλα αίτια  2

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…