Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γεμιστά κοχύλια με μπρόκολο, μανιτάρια, μπέικον και ανθότυρο

Γεμιστά κοχύλια με μπρόκολο, μανιτάρια, μπέικον και ανθότυρο

0

-500 γρ. μεγάλα κοχύλια

-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

-2 σκελίδες σκόρδο

-200 γρ. μπρόκολο

-250 γρ. μανιτάρια

-100 γρ. μπέικον

-2 φλιτζάνια ανθότυρο

-1 φλτζάνι τριμμένη γραβιέρα

-1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

-2 αυγά

-4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

-3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

-2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ

-ελαιόλαδο

-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το μπρόκολο και το μπέικον. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα.

Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα ανακατεύουμε με το ανθότυρο, το γιαούρτι και τα αυγά. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα τυριών και λαχανικών.

Ανακατεύουμε τα ντοματάκια με τον δυόσμο, τον μαϊντανό, 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βάζουμε τα κοχύλια στο ταψί, τα περιχύνουμε με ντοματάκια, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με την γραβιέρα και τα ψήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χταπόδι με κοκκινιστό κριθαράκι & άρωμα ούζου

-1 χταπόδι 1,5 κιλό, πλυμένο και καθαρισμένο -150 ml ελαιόλαδο -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψι…