Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εκδήλωση βραβεύσεων από το σύλλογο Κυπρίων Ν. Ξάνθης στο «Π»

Εκδήλωση βραβεύσεων από το σύλλογο Κυπρίων Ν. Ξάνθης στο «Π»

0

Προς τους μαθητές που απέσπασαν πρώτα βραβεία, με τη συμμετοχή τους στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια: Εκπαιδευτικές  Γέφυρες»

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης, διοργανώνει εκδήλωση στις 27 Μάϊου 2022, στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, στο συγκρότημα Καπναποθηκών «Π», Καπνεργατών 3, Ξάνθη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Προεδρίας της Δημοκρατίας Φώτη Φωτίου.

Όπως ενημερώνει σχετικά ο σύλλογος, «σκοπός της εκδήλωσης να τιμήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που απέσπασαν πρώτα βραβεία, με τη συμμετοχή τους στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια: Εκπαιδευτικές  Γέφυρες», που τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκου Αναστασιάδη:

  • του ΣΤ2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου, στην κατηγορία τραγούδια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελλάδας, με το τραγούδι «Θέλω την πατρίδα μου», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την δασκάλα τους Μαρίνα Μήτρου, το Γιώργο Παυλίδη που έγραψε τη μουσική του τραγουδιού και συνεργάστηκε με την Μαρίνα Μήτρου σε πολλές δράσεις των παιδιών και τη μουσικό Έφη Μπαλτζοπούλου που είχε τη χορωδιακή επιμέλεια του τραγουδιού. Τους στίχους του τραγουδιού τους έγραψαν τα ίδια τα παιδιά με την επιμέλεια της δασκάλας τους Μαρίνας Μήτρου.
  • την μαθήτρια Αθανασία Δαλακούρα της 1ης Λυκείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΑΞΙΟΝ», στην κατηγορία ζωγραφιές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη ζωγραφιά της «Η Κύπρος στην αγκαλιά της Ελλάδας», με την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Μαρίνας Αλατά Την εκδήλωση τιμά με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα, Σπύρος Μιλτιάδους.

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ακόμη ο κ. Κωνσταντίνος Τοχούρογλου, οπλίτης  που είχε υπηρετήσει στο νησί  στις δύσκολες ώρες που πέρασε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…