Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φιογκάκια με σολομό και σάλτα μουστάρδας

Φιογκάκια με σολομό και σάλτα μουστάρδας

0

1 πακέτο φιογκάκια (500γρ.)

2 φιλέτα σολομού (με δέρμα)

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους

1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σπόρους μουστάρδας

½ φλ. λευκό κρασί

¾ φλ. κρέμα γάλακτος

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με αντικολλητικό χαρτί βάζετε το σολομό (το δέρμα προς τα κάτω) και αλείφετε με μια κουταλιά μέλι το κάθε φιλέτο. Βάζετε πιπέρι και ψήνετε στο φούρνο (180⁰C) για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι ο σολομός να είναι σχεδόν έτοιμος (πρέπει να έχει ακόμη λίγο ρόζ στη μέση).

Το βγάζετε από το φούρνο και το σπάζετε με ένα πιρούνι για να έχετε πολλά κομματάκια.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο βραστό και αλατισμένο νερό, βράζετε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.

Εν τω μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μαζί με τους σπόρους μουστάρδας. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Προσθέστε τις μουστάρδες, την κρέμα, το αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε επίσης το σολομό.

Προσθέστε τα φιογκάκια στη σάλτσα, ανακατέψτε καλά και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να αραιώσει η σάλτσα.

Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…