Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 13 Ξανθιώτες διασωληνώθηκαν σε 40 ημέρες

13 Ξανθιώτες διασωληνώθηκαν σε 40 ημέρες

0

Στην συντριπτική πλειοψηφία ανεμβολίαστοι – Κατέληξε 36χρονος

 

10– 12 προσελεύσεις ασθενών με covid καθημερινά στο νοσοκομείο  – Δεν λειτουργεί η ΜΕΘ

 

Το κύμα της πανδημίας που πλήττει το νομό  μας «σκάει» καθημερινά στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν την μάχη τους παρά τις απώλειες από τις αναστολές.

10– 12 προσελεύσεις ασθενών με covid καθημερινά στο νοσοκομείο –  Στην συντριπτική πλειοψηφία ανεμβολίαστοι

Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Γιώργος Γεωργίου ο αριθμός των ατόμων που προσέχονται με συμπτώματα covid είναι σταθερός και ανέρχεται σε 10 – 12 άτομα σε καθημερινή βάση. Οι περισσότεροι είναι σε καλή κατάσταση και τους χορηγείται οξυγόνο και συνεχίζουν την νοσηλεία σπίτι τους και κάποιοι νοσηλεύονται στην μονάδα covid του νοσοκομείου. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι.

13 διασωληνώσεις τις τελευταίες 40 μέρες μόνο στο νοσοκομείο Ξάνθης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας διέθεσε ο κ. Γεωργίου τις τελευτές 40 ημέρες έχουν γίνει στο νοσοκομείου 13 διασωληνώσεις σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα που κατόπιν διακοσμήθηκαν ΄στην Αλεξανδρούπολη ή στην Καβάλα. Μάλιστα σε μια μέρα έγιναν 3 διασωληνώσεις γεγονός που ανησύχησε ιδιαίτερα. Κάποιοι απ’ αυτούς κατέληξαν στα συγκεκριμένα νοσοκομεία μεταξύ αυτών και ένας 36χρονος που ήταν ανεμβολίαστος.  Δύο περιστατικά επίσης που διασωληνώθηκαν ήταν εμβολιασμένοι ενώ άλλοι δύο μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα  κατέληξαν στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Δεν λειτουργεί η ΜΕΘ  – Ήρθαν αναισθησιολόγοι αλλά λείπουν παθολόγοι

Η ΜΕΘ συνεχίζει να μην λειτουργεί ενώ καλύφθηκε η έλλειψη αναισθησιολόγων κι έτσι τη στιγμή αυτή  το νοσοκομείο διαθέτει τέσσερις, ενώ έχει οριακή επάρκεια σε παθολόγους: «Λειτουργούμε οριακά και πολύ φοβάμαι ότι αν αυξηθεί  η προσέλευση θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα. Δεν φτάσαμε στα επίπεδα του περσινού Νοεμβρίου και ας ελπίσουμε να μην το ξαναζήσουμε εκείνο που ζήσαμε. Μόνο ο εμβολιασμός θα μας σώσει γι’ αυτό κι αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Να πεισθεί και να εμβολιαστεί», επισημαίνει ο κ. Γεωργίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…