Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Ξάνθη επισκέπτεται ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Την Ξάνθη επισκέπτεται ο Μαργαρίτης Σχοινάς

0

 Στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη θα συζητήσει με τον Μητροπολίτη και τον Τοποτηρητή Μουφτή. Ζήτησε να επισκεφθεί το «Σπίτι Χατζιδάκι»

Επίσκεψη στη Αθήνα και τη Θράκη πραγματοποιεί από χθές Πέμπτη 3 Ιουνίου έως το Σάββατο 5 Ιουνίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σήμερα, ο κ. Σχοινάς μεταβαίνει στην Αλεξανδρούπολη και θα επισκεφτεί τον Μεθοριακό Σταθμό στους Κήπους Έβρου, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Frontex και αξιωματικούς στη Γέφυρα του Έβρου, ενώ θα συμμετάσχει σε συνοριακή περιπολία της Frontex στον ποταμό Έβρο. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό και έχει χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία. Το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφτεί την έδρα της Περιφέρειας και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής. Το Σάββατο ο κ. Σχοινάς θα εγκαινιάσει το Κέντρο Ενημέρωσης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, ενώ αργότερα θα επισκεφτεί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη, όπου, κατόπιν επιθυμίας του θα ξεναγηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι». Κατά την παρουσία του εκεί, ο κ. Σχοινάς ως αρμόδιος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών θα συζητήσει σε κοινή συνάντηση με τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Παντελεήμονα και τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης, Μπιλάλ Καρά Χαλίλ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οριακές μειώσεις στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων μόνο σε Ξάνθη και Γιάννενα

Αυξητικές τάσεις στις δέκα από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επι…