Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Την αναβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον Θ. Καράογλου

Την αναβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών ζήτησαν οι δήμαρχοι από τον Θ. Καράογλου

0

Με πλήθος επαφών σε Ροδόπη και Έβρο ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης

Το μήνυμα ότι “από τη Θράκη αρχίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη” έστειλε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) είχε ένα ιδιαίτερα “πυκνό” πρόγραμμα επαφών το οποίο περιελάμβανε διαδοχικές συναντήσεις με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς, τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, καθώς και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μαρώνειας και Κομοτηνής, Διδυμοτείχου-Ορεστιάδος και Σουφλίου, αλλά και τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής.

Στις συναντήσεις με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς ο κ. Καράογλου κατέγραψε το κοινό αίτημα των Δημάρχων να ενισχυθούν οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων με προσωπικό προκειμένου, ενόψει του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης 2021-2027, να υπάρξει ωριμότητα μελετών για την υλοποίηση των μεγάλων έργων. Επίσης, άλλα ζητήματα που τέθηκαν ήταν το δημογραφικό, η διασυνοριακότητα της περιοχής, οι δυνατότητες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θράκης, η βελτίωση του οδικού δικτύου, η ενίσχυση των υποδομών, η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις πλημμύρες.

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων εστίασαν στην ανάγκη να υπάρξει μεταφορικό ισοδύναμο για όλη την περιοχή καθώς, όπως είπαν, τα μεταφορικά κόστη καθιστούν τα τοπικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά.  Σε επιμέρους ζητήματα ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης έθεσε στην προμετωπίδα των προβλημάτων τον μεθοριακό σταθμό διέλευσης Νυμφαία-Μακάζα, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αναφέρθηκε στο θετικό ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων που κατέγραψε το 2019, αφού μετά από τρία χρόνια αυξήθηκαν οι ιδρύσεις μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Ακολούθως ο κ. Καράογλου συμμετείχε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανιών της περιοχής. Σε αυτήν, όσοι πήραν το λόγο επικεντρώθηκαν στους τρόπους στήριξης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας και της αναβάθμισής του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη Θράκη.

Ξεχωριστό σκέλος των συναντήσεων του κ. Καράογλου αποτέλεσαν οι επισκέψεις στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και  στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, με τους οποίους συζήτησε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν για να τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Ακόμη επισκέφθηκε και τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαλήλ Τζιχάτ, επισημαίνοντας πως κοινή συνισταμένη των θρησκειών είναι η αγάπη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανασκευάζει ο Αθανασίου, κάνοντας λόγο για παρερμηνείες

Τονίζει ότι ουδέποτε αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως …