Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προκριματικοί για το FIRST LEGO League και στην Ξάνθη

Προκριματικοί για το FIRST LEGO League και στην Ξάνθη

0

Η φετινή διοργάνωση έχει τίτλο «City Shaper» και σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 300.000 παιδιά απ’ όλο τον κόσμου που καλούνται να σχεδιάσουν τις πόλεις του μέλλοντος

Το FIRST LEGO League που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2019 – 2020 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου,  έχει τίτλο «City Shaper» και προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να σχεδιάσουν με την ομάδα τους τις πόλεις του μέλλοντος. Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα παιδιά, θα προβληματιστούν, θα μάθουν, αλλά και θα βρουν καινοτόμες λύσεις για να δημιουργήσουν βιώσιμες, πράσινες και φιλικές προς τον άνθρωπο πόλεις σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Κατά την διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και την διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Ο φετινός διαγωνισμός διαθέτει προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν συνολικά, το 40% από κάθε πόλη θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό το Μαρτίου του 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Στον προκριματικό της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα διαγωνιστούν και φέτος περισσότερα από 200 παιδιά! Θα προσπαθήσουν να βρουν λύσεις στα προβλήματα των σύγχρονων πόλεων, σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα, την Κύπρο και χώρες των Βαλκανίων είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας. Τοπικός συνεργάτης για τη διοργάνωση της Αθήνας είναι η ομάδα εκπαιδευτικών Mathisis.Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δόθηκαν και φέτος τα βοηθήματα από το Κληροδότημα Ζαλάχα

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχήθηκε πρόοδο στους άριστους μαθητές που έλαβαν τη χρηματι…