Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο κρασάτο με χυλοπίτες

Κοτόπουλο κρασάτο με χυλοπίτες

0

-500 γραμ. χυλοπίτες

-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 χωριάτικο κοτόπουλο (κομμένο σε 8 κομμάτια)

-φρέσκο δεντρολίβανο

-2 σκ. σκόρδο

-1 κρεμμύδι

-1 πιπεριά κόκκινη

-1 καρότο

-1 κλωνάρι σέλερι

-1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

-1 δαφνόφυλλο

-2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κιλό τριμμένες φρέσκες ντομάτες

-αλάτι, πιπέρι

-κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό με μακαρόνια, στεγνώνουμε πρώτα καλά τα κομμάτια κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε λίγα λίγα κομμάτια κοτόπουλο, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Περίπου για 8-10′. Το βγάζουμε σε πιατέλα.

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 5′-6′ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό κατά το ήμισυ, περίπου για 3-4′.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 45′, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10′. Σερβίρουμε το φαγητό με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.

  • Πένες με λουκάνικα, βασιλικό και μουστάρδα

    1 πακέτο πένες 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 8 μεσαία πικάντικα λουκάνικα …
  • -2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου -¾ φλιτζανιού λιαστές ντομάτες -½ φλιτζάνι σπανάκι -½ φλιτζάνι …
  • Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και σάλτσα παρμεζάνας

    -3-4 κουταλιές ελαιόλαδο -1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε μερίδες -αλάτι, πιπέρι -1 κουταλάκι τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μους σουφλέ

100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια 1 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. ζάχαρη 1 πρέζα α…