Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Εξοχικό κοτόπουλο στη γάστρα

Εξοχικό κοτόπουλο στη γάστρα

0

-4 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση

-1 κρεμμύδι

-4 σκ. σκόρδο

-1 πιπεριά Φλωρίνης

-1 κόκκινη πιπεριά καυτερή

-2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες

-250 γρ κασέρι Μυτιλήνης

-3 κ.τ.σ μαϊντανό

-2 κ.τ.γ ρίγανη

-1 κ.τ.γ καπνιστή πάπρικα

-80 ml ελαιόλαδο

-2 κ.τ.σ χυμό λεμόνι

-100 ml χυμό πορτοκάλι

-Άλατι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ανεβάσει θερμοκρασία προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις 4 σκελίδες ψιλοκομμένες, την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Τα ανακατεύουμε με τα κομμάτια του κοτόπουλου, προσθέτουμε το μπούκοβο, την καπνιστή πάπρικα και την καυτερή φρέσκια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (χωρίς τους σπόρους της). Μετά βάζουμε το χυμό του λεμονιού, του Πορτοκαλιού, το βούτυρο και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος τον μαϊντανό χοντροκομμένο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να πάνε παντού κι αφήνουμε για μια ώρα να μαριναριστούν καλά.

Τοποθετούμε στη γάστρα μια λαδόκολλα που καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα κι από πάνω αραδιάζουμε το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κασέρι σε μακρόστενα κομμάτια. Σκεπάζουμε τα κοτόπουλα με ντομάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε με το καπάκι στην αρχή σε έναν φούρνο προθερμασμένο στους 165οC για 1 ώρα και 20 λεπτά. Έπειτα ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου με το γκριλ ανοικτό και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…