Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θα τραβήξουν …χρόνια τα έργα στο Κολυμβητήριο

Θα τραβήξουν …χρόνια τα έργα στο Κολυμβητήριο

0

Η Πυροσβεστική και το ΤΕΕ «μπλοκάρουν» τώρα την α΄ και την β΄ φάση του έργου. Το ΤΕΕ – Θράκης αρνείται να ορίσει εκπρόσωπο για να συσταθεί το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

 

410.000 ευρώ η ασφαλτόστρωση στην Λεύκη – «Λευκό» από την Κοινωνία Δημοτών στην Οικονομική Επιτροπή – Αποκατάσταση Παιδικών Χαρών κατά προτεραιότητα

 

Με την δέσμευση ενός ποσού 3.000 ευρώ περίπου για το πρόγραμμα “Black sea” που υλοποιεί ως leader ο δήμος Ξάνθης με την Ουκρανία ξεκίνησε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το μεσημέρι της Μ. Τρίτης 3 Απριλίου. Το θέμα ήρθε ως κατεπείγον στα εκτός ημερησίας επειδή πίεζε η ημερομηνία όπως εξήγησε η κα Σπανού. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με την Κοινωνία Δημοτών να ψηφίζει Λευκό.

 

Αποκατάσταση Παιδικών Χαρών κατά προτεραιότητα – 38.000 για συντήρηση των ασανσέρ

«Κόκκινο πανί» για την αντιπολίτευση για μια ακόμη φορά το θέμα με τις Παιδικές Χαρές. Αυτή τη φορά το θέμα που κλήθηκε να εγκρίνει η Οικονομική επιτροπή αφορούσε την αποκατάσταση των Παιδικών Χαρών στην κεντρική πλατεία και στην πλατεία Ευμοίρου. Το ερώτημα λοιπόν που έθεσε ο κ. Φανουράκης είναι με ποιο σκεπτικό δίνεται προτεραιότητα στις συγκεκριμένες παιδικές χαρές και όχι σε άλλες περιοχές του αστικού οικισμού και πιο πυκνοκατοικημένες όπως της Κυψέλης και την περιοχή του πάρκου του Μ. Αλεξάνδρου. Απαντώντας ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος είπε πως και οι υπόλοιπες 6 είναι σε άμεση προτεραιότητα ενώ ως προς αυτό υπερθεμάτισε και η Προϊσταμένη των Τεχνικών υπηρεσιών κα Κατερίνα Μανά που είπε πως όλες μελετώνται απλά επειδή η Παιδική του Ευμοίρου είναι μικρή για τεχνικούς λόγους μπήκε στη μελέτη με αυτή της κεντρικής πλατείας. Συνολικά ετοιμάζεται μελέτη για 8 Παιδικές Χαρές. Σ’ ότι αφορά το θέμα με την συντήρηση των ασανσέρ του δήμου, αυτή κοστίζει 38.000 ευρώ στο δήμο εγκρίθηκε ομόφωνα η διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού 3ετούς διάρκειας.

“Όχι” της Κοινωνίας Δημοτών στην προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων

Αρνητική ήταν η ψήφος της Κοινωνίας Δημοτών για το θέμα που αφορούσε την προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων μέσω ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Όπως αιτιολόγησε ο κ. Φανουράκης η θέση της παράταξης είναι αρνητική γιατί δεν υπάρχει καμιά μελέτη και καμιά πρόβλεψη για τον αριθμό των κάδων που απαιτούνται και που θα τοποθετηθούν. Σ’ ότι αφορά τον συνοπτικό διαγωνισμό για υπηρεσίες μεταφοράς και αποθήκευσης προϊόντων και προϊόντων ψυγείου για το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε πως υπήρξε ένας μόνο ενδιαφερόμενος και ως τούτου ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε σ’ αυτόν.

410.000 ευρώ η ασφαλτόστρωση στην Λεύκη

«Λευκό» ψήφισε η Κοινωνία Δημοτών για την ασφαλτόστρωση στην Λεύκη, θέμα που αφορούσε την δέσμευση του ποσού των 410 .000 ευρώ. Σε ερώτηση του κ. Παπαδόπουλου γιατί δεν θέλει η Κοινωνία την ασφαλτόστρωση ο κ. Φανουράκης είπε ότι δεν εγκρίνει έργα που κάνει ο δήμος τον τελευταίο χρόνο υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτά τα έργα γίνονται για ψηφοθηρικούς λόγους.

 

Η Πυροσβεστική και το ΤΕΕ «μπλοκάρουν» τα έργα στο Κολυμβητήριο

Η φράση «πολυετούς υποχρέωση γαι την δαπάνη εργασιών αποκατάστασης για το κολυμβητήριο Ξάνθης», εκλήφθηκε από τον κ. Φανουράκη ως παραδοχή από πλευράς δήμου ότι θα περάσουν πολλά χρόνια έως να παραδοθεί το Κολυμβητήριο στους δημότες, επιβεβαιώνοντας τους φόβους του. Παίρνοντας τον λόγο είπε πως ο δήμος παραδέχεται ότι θα είναι πολυετής η υπόθεση του κολυμβητήριου και ρώτησε τι εξελίξεις υπάρχουν μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε παρθεί τον Νοέμβριο και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για κάθε φάση. Η κα Μανά εξήγησε ότι για τεχνικούς λόγους ζητείται πολυετής δέσμευση του ποσού γιατί δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Ανέφερε δε πως υπήρξε μια καθυστέρηση στην κατάρτιση όρων από την απαίτηση της Πυροσβεστικής για κάποιες τροποποιήσεις και ενημέρωση της οικοδομικής άδειας. Επίσης σημείωσε πως σ’ ότι αφορά τη β΄ φάση του έργου που περιλαμβάνει ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κι εκεί υπάρχει καθυστέρηση που ευθύνεται όμως – όπως είπε η κα Μανά – στο ότι δεν συγκροτείται το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων έργων στην Π.Ε. Ξάνθης. Όπως έγινε γνωστό το ΤΕΕ – Θράκης ευθύνεται γι αυτή την καθυστέρηση συγκρότησης του Τεχνικού Συμβουλίου επειδή δεν ορίζει εκπρόσωπο τους στο 7μελές συμβούλιο, μπλοκάροντας έτσι την ομαλή διαδικασία υλοποίησης έργων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…