Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 74 προσλήψεις στην Κοινωφελή Εργασία για την αντιπυρική προστασία στην Ξάνθη

74 προσλήψεις στην Κοινωφελή Εργασία για την αντιπυρική προστασία στην Ξάνθη

0
pyrosvestes pentaetous

473 άτομα σ’ όλη την ΑΜΘ

 

75 άτομα θα απασχοληθούν στην Ξάνθη στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία. Πρόκειται για το 1,5% του συνολικού αριθμού ωφελουμένων ενώ σε όλη την ΑΜΘ θα απασχοληθούν 473 άτομα σε σύνολο 5.066 σε όλη την Ελλάδα, που θα προσληφθούν με 8μηνα.

Το “Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Αντιπυρική Προστασία των Δασών” σχεδίασαν από κοινού τα Υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος με στόχους: αφενός μεν την εξυπηρέτηση αναγκών σε προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών της χώρας για την αντιπυρική προστασία, αφετέρου δε την κατάρτιση των ανέργων σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο με στόχο την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 32 εκ. ευρώ, απευθύνεται σε 5.066 ωφελούμενους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες της χώρας με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες. Επίσης, έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 1 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των απασχολουμένων και τις λοιπές λειτουργικές ανάγκες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου από τον υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου, τον υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φαμμελο περιλαμβάνει την δημιουργία 5.066 νέων θέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα. Οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από τον ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν με όρους πλήρους απασχόλησης όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγράμματα. Μετά την λήξη του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση της εμπειρίας τους για το μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιευτεί σε λιγότερο από 15 μέρες με σκοπό να ξεκινήσουν εργασία πριν το καλοκαίρι και γενικότερα πριν από την έναρξη της πύρινης περιόδου. Θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4000 θα είναι οι εργάτες που προσληφθούν για την υλοτομία, οδηγοί, λογιστές κ.α.

Η κατανομή θα γίνει με βάση βασικά χαρακτηριστικά

 

– Επικινδυνότητα των περιοχών

 

– Συσσωρευμένη βιομάζα

 

– Έκταση των περιοχών

 

– Μηχανήματα έργων για να χρησιμοποιήσουν

 

– Ειδικές περιοχές προστασίας

 dimarxio avdiron

40 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

 

Για Απρίλιο Μάιο – Αφορούν εργατικό και τεχνικό προσωπικό

 

Ο δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε την πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα, για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2018, συνολικού αριθμού είκοσι 40 ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων:

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Απρίλιο και Μάιο ΕΤΟΥΣ 2018

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΗΜΕΡΟΜΙΘΙΩΝ  
ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ το μήνα Απρίλιο έτους 2018 20 5 100    
ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ το μήνα Μάιο έτους 2018 20 5 100    
ΣΥΝΟΛΟ 40 10 200    

 

 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Αβδήρων κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

2 προσλήψεις στην ΔΕΗ Ξάνθης

 

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικού αριθμού εξήντα τριών (63) ατόμων για κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας  μέχρι 8 μήνες

 

2 θέσεις για την Ξάνθη

 

Κωδικός θέσης Κατάστημα Περιοχή Νομός Ειδικότητα Χρόνος σύμβασης Αριθμός θέσεων
502 ΔΠΒΕ/Κατάστημα Πωλήσεων Ξάνθης Ξάνθη (δ. Ξάνθης) Ν. Ξάνθης ΔΕ Υπάλληλοι Γραφείου (Διοικητικών Γραμματέων) 8 μήνες 2

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλλουν είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:1.Για τις θέσεις με κωδικό 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514 και 515 : ΔΕΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οδός : Αδριανουπόλεως 24, T.K. 55 133 – Θεσσαλονίκη (αρμόδιος: κος Πετρόπουλος Αντώνιος τηλ. 2310 – 482277 & 2310 – 454054).

ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους πτυχιούχους

 

 

Αμέσως μετά το Πάσχα πρόκειται να παρουσιάσει το υπουργείο Εργασίας.

 

Το πρόγραμμα θα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να στηριχθούν οι άνεργοι, που είναι νέοι σε ηλικία. Με δεδομένο ότι έως τώρα δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στους ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών, με σειρά προγραμμάτων και ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή βρίσκονται χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, υπάρχει προγραμματισμός για να στηριχθούν φέτος, οι άνεργοι που είναι ηλικίας έως 30 – 35 χρόνων. Μόνο τυχαία δεν είναι η χθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος μιλώντας στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά την αντιπυρική προστασία ότι στην ανεργία των νέων πτυχιούχων «βρίσκεται ένας καταλύτης που μπορεί να μετασχηματίσει συνολικά και το παραγωγικό μοντέλο».

Το πρόγραμμα που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ, θα λειτουργήσει συνδυαστικά με εκείνα της Κοινωφελούς Εργασίας, που επίσης θα έχουν και φέτος την «τιμητική» τους. Τα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης θα συνεχίσουν όμως να απευθύνονται ειδικά για τους μακροχρόνια άνεργους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τους 43.000 ανθρώπους που μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σχεδόν το 50% ήταν μακροχρόνια άνεργοι με περισσότερα από τρία χρόνια ανεργίας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …